aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ Αναγέννηση ξεπερνά ΑΕΚ, ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ!

Η Αναγέννηση ξεπερνά ΑΕΚ, ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το αριθμητικό μεγάλωμα του ρόστερ αποτελεί σήμα κατατεθέν σε κάθε δημόσια τοποθέτηση παράγοντα ή εκπρόσωπου Τύπου, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου μετεγγραφών. Για να υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, ώστε να καλύπτονται οι απουσίες ή τα ντεφορμαρίσματα των πρώτων επιλογών.

Με αφορμή το τέλος του α’ γύρου, η «Goal News» ερεύνησε το ποσοτικό βάθος κάθε ομάδας: τον αριθμό παικτών που χρησιμοποιήθηκαν και πόσοι από αυτούς συμπεριλήφθηκαν σε αρχικό σχήμα έστω και μία φορά.

Το ασφαλές συμπέρασμα που προκύπτει λοιπόν, είναι ότι ο μεγάλος αριθμός δεν κάνει τη διαφορά στο τέλος της ημέρας. Πώς αλλιώς να ερμηνευτεί το γεγονός ότι ο 11ος Άρης και ο 6ος Ερμής έριξαν στο γήπεδο τους περισσότερους ποδοσφαιριστές από κάθε άλλη ομάδα; Σύνολο 25, εκ των οποίων οι 22 αγωνίστηκαν τουλάχιστον μία φορά βασικοί.

Πώς αλλιώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι πέραν των μισών ομάδων χρησιμοποίησαν περισσότερους παίκτες από τους κύριους διεκδικητές του τίτλου, ΑΕΚ, ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ; Για να γίνει πιο κατανοητό, είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και η ουραγός Αναγέννηση, η οποία δεν γεύτηκε τη χαρά της νίκης ακόμα, χρησιμοποίησε περισσότερους από τους τρεις πρώτους της βαθμολογίας!

Το αποτέλεσμα της έρευνάς μας, το οποίο φαίνεται αναλυτικά στον πίνακα πιο κάτω, αποτελεί χαστούκι σε όσους αναμασούν αβασάνιστα την «καραμέλα» του μεγάλου ρόστερ. Διότι μόνη της δεν αρκεί η ποσότητα.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ

ΟΜΑΔΑ Παίκτες Βασικοί Θέση
Άρης 25 22 11η
Ερμής 25 22
Αναγέννηση 24 21 14η
Καρμιώτισσα 24 19
Εθνικός 23 22
Ομόνοια 23 21
ΑΕΖ 23 19 13η
Απόλλων 22 18
ΑΠΟΕΛ 21 21
ΑΕΚ 21 20
Νέα Σαλαμίνα 21 20
ΑΕΛ 21 17
Ανόρθωση 19 18
Δόξα 19 18 12η

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ