aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ «αφιλόξενη» ΑΕΛ στην κορυφή και με ανατροπή (vid)

Η «αφιλόξενη» ΑΕΛ στην κορυφή και με ανατροπή (vid)

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το Τσίρειο παραμένει «αφιλόξενο» για κάθε αντίπαλο της ΑΕΛ, που έκανε το εννιά στα εννιά με αποψινή ανατροπή 3-1 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Έτσι, σε συνδυασμό με την ήττα του Απόλλωνα από την Ομόνοια με 1-2 στο ΓΣΠ, τα «λιοντάρια» του Ντούσαν Κέρκεζ ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας.

Έτσι, αφ’ υψηλού θα υποδεχτούν το ερχόμενο Σάββατο στο φρούριό τους το φορμαρισμένο «τριφύλλι», σε ένα άκρως ενδιαφέρον ματς. Από την άλλη, η ομάδα της Λάρνακας γνώρισε δεύτερη σερί ήττα μετά το 0-3 της προηγούμενης αγωνιστικής από την Ομόνοια.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μάτκο Μπάμπιτς με δύο γκολ, ενώ το άλλο της νικήτριας πέτυχε ο Ντανίλο. Για την ηττημένη σκόραρε δίνοντάς της προσωρινά το προβάδισμα ο Ακοράν Ρέγιες.

Από πλευράς θεάματος δεν ήταν ό,τι καλύτερο το πρώτο ημίχρονο, αφού οι φάσεις ήταν μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού. Οι γαλαζοκίτρινοι προσπαθούσαν από τη μια να επιβληθούν με ποδόσφαιρο κατοχής και οι κιτρινοπράσινοι από την άλλη, ήθελαν να αξιοποιήσουν τον κενό χώρο.

Εκ πρώτης δικαιώθηκαν οι φιλοξενούμενοι, που προηγήθηκαν με τον τρόπο που επέλεξε ο Σωφρόνης Αυγουστή να ακολουθήσει ως τακτική. Με ιδανική αντεπίθεση δηλαδή, που άρχισε με μακρινή μπαλιά ακριβείας του Χέιτλι στον Φερνάντες, ο οποίος από δεξιά σέντραρε και ο Ακοράν άνοιξε το σκορ με πλασέ στο 16’ από το σημείο του πέναλτι.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι παρέμειναν πιστοί στο πλάνο του Ντούσαν Κέρκεζ, καθώς προσπαθούσαν με υπομονή να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση. Το πέτυχαν στο 36’ μετά από νέα φετινή ασίστ του Ριέρα, ο οποίος έδωσε την μπάλα σε σημείο που δεν μπορούσε να αστοχήσει ο Μπάμπιτς με κοντινό πλασέ.

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο η ΑΕΛ είχε τις λύσεις και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Στο 59’ ο Ντανίλο έφερε τα πάνω κάτω στο ματς σπρώχνοντας την μπάλα από κοντά, παίρνοντας ριμπάουντ μετά από κεφαλιά-απόκρουση του Τρουγιόλς σε ψηλοκρεμαστό πλασέ του Αντωνίου και ενώ ο Τόνιο ήταν εξουδετερωμένος.

Στο 63’ ήρθε άλλο ένα γκολ με δράστη ξανά τον Μπάμπιτς, ο οποίος αξιοποίησε τη συρτή σέντρα του Τόρες. Το μόνο αξιοσημείωτο στη συνέχεια ήταν το χαμένο πέναλτι (δοκάρι) του Εμαέ στο 90’+6, που καταλογίστηκε με χρήση VAR για χέρι του Χάουγκεν.

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Βοζίνια, Αντωνίου (Κέρκεζ 81′), Τεϊσέιρα, Ράσο, Σάντος, Ριέρα, Ζντραφκόφσκι, Ντανίλο, Τόρες (85′ Γκαζαριάν), Αβραάμ και Μπάμπιτς (Εμαέ 78′)

ΑΕΚ (Σωφρόνης Αυγουστή): Τόνιο, Τρουγιόλς, Γκονθάλεθ, Αντωνιάδης (46′ Σούτερνεντ), Φερνάντεθ, Σπιρόφσκι (39′ Χάουγκεν), Χέιτλι, Ιωάννου (53′ Γκαρσία), Ακοράν, Μακρής (65′ Μαρτίνεθ), Ναράνχο (64′ Τολεμές).

Σκόρερ: Μπάμπιτς 36′, 63′ Ντανίλο 59′ / Ακοράν 16′

Κίτρινες: – / Σπιρόφσκι, Ακοράν (3η), Γκονθάλεθ, Ιωάννου (6η)

Αποβολές: – / –

Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους.

Α’ Βοηθός: Πέτρος Πέτρου.

Β’ Βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου.

4ος: Ιωάννης Αναστασίου.

VAR: Γιώργος Νικολάου.

AVAR: Τζιωρτζής Ομηρος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη παιχνιδιού.

3′ Ο Ναράνχο πήρε την μπαλά από τον Μακρή, μπήκε στην περιοχή και έπεσε κάτω μετά από διεκδίκηση με τον Ζντραφκόφσκι, αλλά ο Νικόλας Νεοκλέους έδειξε σωστά να συνεχιστεί το παιχνίδι.

10′ Χωρίς τη μεγάλη φάση το πρώτο δεκάλεπτο στο Τσίρειο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους.

13′ Κεφαλιά του Αβραάμ, μπλόκαρε δίχως πρόβλημα ο Τόνιο. Έστω κι έτσι, η πρώτη τελική.

16′ ΓΚΟΛ 0-1: Ο Χέιτλι έδωσε εξαιρετική μακρινή μπαλιά στον Φερνάντεθ, ο οποίος ξεχύθηκε από τη δεξιά πτέρυγα, σέντραρε και ο Ακοράν με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

20′ Κακή εκτέλεση φάουλ του Σάντος από ευνοϊκή θέση, λίγα μέτρα έξω από την περιοχή της ΑΕΚ.

28′ Πρώτη καλή ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Αντωνίου σούταρε και ο Τόνιο απέκρουσε δύσκολα.

36′ ΓΚΟΛ 1-1! Ο Ριέρα έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, δίνοντας ασίστ-πάρε βάλε στον Μπάμπιτς, ο οποίος πλάσαρε στα δίκτυα.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

59′ ΓΚΟΛ 2-1! Η ΑΕΛ φέρνει τα πάνω κάτω με τον Ντανίλο. Η φάση άρχισε από πάσα του Ριέρα στον Αντωνίου, ο οποίος προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Τόνιο, ο οποίος βγήκε από την εστία, ο Τρουγιόλς απέκρουσε με κεφαλιά και ο Βραζιλιάνος έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα.

63′ ΓΚΟΛ 3-1! Ο Μπάμπιτς πλάσαρε εύστοχα για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, μετά από συρτή σέντρα του Τόρες.

72′ Ο Χέιτλι είδε εκτός θέσης τον Βοζίνια και επιχείρησε να τον «κρεμάσει», αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.

90’+4 Η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Χάουγκεν και ο Νεοκλέους, αφού ειδοποιήθηκε από τον VAR, είδε το βίντεο και έδειξε πέναλτι.

90’+6 Ο Εμαέ εκτέλεσε το πέναλτι και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ