aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ ΑΕΚ ξεφτίλισε την Ομόνοια! (pics&video)

Η ΑΕΚ ξεφτίλισε την Ομόνοια! (pics&video)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΖΕΪΔΗ

Πάρτι στο ΑΕΚ Αρένα! Μία πολύ κυνική και αποτελεσματική ΑΕΚ… κέρασε μία περιποιημένη τεσσάρα (4-2) στην Ομόνοια και αφού της ξέφυγε στους 5 βαθμούς μείωσε τα διαφορά της από την  πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα, περιμένοντας το αυριανό ντέρμπι του ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΛ.

Η ομάδα του Ιμανόλ Ιδιάκεθ δεν έκανε τρομερή εμφάνιση, αλλά έπαιξε όσο χρειαζόταν για να σκορπίσει τη μεγάλη της αντίπαλο στους τέσσερις ανέμους και να μετατρέψει σε περίπατο το υποτιθέμενο ντέρμπι της αγωνιστικής. Οι πράσινοι, από την άλλη, δεν παρουσιάστηκαν ποτέ στο γήπεδο.

Με μία τραγική εμφάνιση απόρροια της αλλαγής συστήματος και των επιλογών της τεχνικής ηγεσίας (έξω Χριστοφή και μετατροπή από 4-2-3-1 σε 4-4-2), έγιναν έρμαιο στις ορέξεις των γηπεδούχων και όχι μόνο δέχθηκαν τέσσερα γκολ (ξανά μετά το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ), αλλά οι μοναδικες φάσεις -εντός εστίας που δημιούργησαν σε 90 λεπτά ήταν το γκολ του Χριστοφή και του Μπρέεβελντ.

Το πάρτι της ΑΕΚ άρχισε στο 36ο λεπτό όταν ο Μουρίγιο με πολύ ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη γωνιά του Κρέσιτς για το 1-0, ενώ στο 43ο λεπτό ο Ακοράν με υποδειγματικό πλασέ σημείωσε το 2-0 για την ομάδα του.

Στο δεύτερο μέρος, και ενώ ο Κάρβερ δεν προχώρησε σε αλλαγή με την έναρξη, η Ομόνοια προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η τραγική έξοδος του Κρέσιτς, έφερε την ανατροπή στον Ακοράν και τη σωστή υπόδειξη πέναλτι από τον Μασιά. Έτσι, ο Τρισκόφσκι στο 51ο λεπτό με χτύπημα… αλά Πανένκα έγραψε το 3-0 και εκεί ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι.

Οι πράσινοι απλά μείωσαν στο 67’ με κοντινό σουτ του Χριστοφή, όμως η ΑΕΚ δεν σταμάτησε εκεί! Στο 71ο λεπτό ο Τρισκόφσκι έκλεψε την μπάλα από τον Νασιμέντο, σέρβιρε στον Φλοριάν, ο οποίος με σουτ στην κίνηση σκόραρε και αυτός για το 4-1. Τελικά, το μόνο που κατάφερε το «τριφύλλι» ήταν να μειώσει σε 4-2 με σουτ του Μπρέεβελντ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Γιωργαλλίδης, Ορτίθ, Μουρίγιο, Καταλά, Γκαρίδο, Τρουγιόλς, Λαμπάν, Λαρένα (77′ Μπόλιεβιτς), Ακοράν, Τρισκόφσκι (86′ Χαραλαμπίδης), Φλοριάν (83′ Μυτίδης).

Ομόνοια (Τζον Κάρβερ): Κρέσιτς, Καρλίτος, Βύντρα, Νασιμέντο, Σοϊλέδης, Μαργκάσα, Μπρέεβελντ, Τουρέ (59′ Κατελάρης), Κλέιτον (82′ Αζίζ), Σέρινταν (58′ Χριστοφή), Ντάρμπισαϊρ.

Σκόρερ: Μουρίγιο 36′, Ακοράν 43′, Τρισκόφσκο 51′, Φλοριάν 71′ / Χριστοφή 67′

Κίτρινες: Μπρέεβελντ, Καρλίτος

Αποβολές: –

Γήπεδο: ΑΕΚ Αρένα

Διαιτητής: Μασιάς Δημήτρης

Α’ Βοηθός: Χρίστου Αριστείδης

Β’ Βοηθός: Μιχαηλίδης Ανδρέας

4ος: Σωτηρίου Λούκας

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεωργίου Ανδρέας

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ