aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ ΑΕΚ ψάχνει τον αριθμό «5»

Η ΑΕΚ ψάχνει τον αριθμό «5»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Σαν στο σπίτι της η ΑΕΚ, η οποία σήμερα θα φιλοξενηθεί από τον Ερμή στην πρώην έδρα της, ΓΣΖ, που βρίσκεται δίπλα από το «ΑΕΚ Αρένα». Οι κιτρινοπράσινοι θα έχουν τον πρώτο λόγο απέναντι στους μαυροκόκκινους, καθώς είναι πιο ποιοτικοί, πιο έτοιμοι και θα αγωνιστούν σε γνώριμο περιβάλλον. 

Ακόμα ένας λόγος, όμως, είναι και η προϊστορία. Διότι στις προηγούμενες τέσσερις επισκέψεις τους στην έδρα των «φτεροπόδαρων», είτε επρόκειτο για το «Αμμόχωστος», είτε για το Δασάκι, είτε για το «Αντώνης Παπαδόπουλος», μέτρησε τέσσερις νίκες.

Μάλιστα, οι τρεις στις τέσσερις νίκες συνοδεύτηκαν και από ευρύ σκορ: 3-0 το 2016 και δύο φορές 4-0 το 2015. Κλειστό σκορ σημειώθηκε το 2017, όταν η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με 3-2. Σήμερα λοιπόν, οι Λαρνακείς θα επιδιώξουν την πέμπτη σερί εκτός έδρας νίκη τους επί των Αραδιππιωτών.

Όσο για την τελευταία φορά που νίκησε ο Ερμής ως γηπεδούχος την ΑΕΚ, ήταν το 2014. Σε εκείνη την εκπληκτική πορεία του, που τον οδήγησε στο Γιουρόπα Λιγκ (2015), επικράτησε της λαρνακιώτικης ομάδας στο «Αμμόχωστος» με 2-1. Βαθμολογικό όφελος απέναντι στους κιτρινοπράσινους απέσπασε και το 2011, όταν η αναμέτρηση στο γήπεδο της Νέας Σαλαμίνας έληξε 1-1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ