aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ αδυναμία, η αντίδραση και οι παικταράδες

Η αδυναμία, η αντίδραση και οι παικταράδες

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΛΟΥΚΑ

Οι προκριματικοί του Ιουλίου δεν απαιτούν θαύματα. Χρειάζονται μυαλό και συγκέντρωση από τους Ευρωπαίους μας. Όχι γιατί υστερούν ή απέχουν πολύ από τους αντιπάλους τους, αλλά επειδή τέτοια εποχή συνήθως ψάχνουν την αγωνιστική τους ταυτότητα.

Γι’ αυτό και προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το τελευταίο 48ωρο καμιά από τις ομάδες μας δεν επένδυσε στην ανασταλτική της αντοχή. Δέχθηκαν όλες τέρματα για τα οποία φέρουν ευθύνη και που σημάδεψαν το αποτέλεσμα των αγώνων τους. Βάσει του οποίου είδαν τις πιθανότητές τους να μειώνονται.

Το καλό νέο βέβαια είναι πως ο ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλων και η ΑΕΚ παραμένουν στο κόλπο και μπορούν να κτυπήσουν την πρόκριση καθώς διαθέτουν ποιοτικούς παίκτες και κότσια. Ιδιαίτερα οι δύο πρώτοι, οι οποίοι θα υποδεχθούν στον επαναληπτικό μια Ρόζεμποργκ και μια Γκρασχόπερς που δεν τις λες και φόβητρο.

Το ίδιο βεβαίως θα λένε για μας οι Νορβηγοί και οι Ελβετοί βλέποντας, οι μεν την άσχημη εμφάνιση των γαλαζοκιτρίνων στο πρώτο ημίχρονο και οι δε την ευκολία με την οποία οι κυανόλευκοι έχαναν τα μαρκαρίσματα στα μετόπισθεν.

Το αρχικό πλάνο του Κρίστιανσεν δεν ήταν και το σοφότερο. Η δε συνολική συμπεριφορά των παικτών του Εμανουέλ, όπως και του Ιδιάκεθ στην αναμέτρηση του «Αντώνης Παπαδόπουλος», έδωσαν την εντύπωση πως περισσότερο επένδυαν στην επίθεση, παρά στο να διασφαλιστούν πρώτα στα μετόπισθεν.

Ελκυστικό χωρίς αμφιβολία το ίσος προς ίσο στην Ευρώπη, φτάνει η άμυνα να μην γκρεμίζει ότι μπορεί να χτίσει η επίθεση. Οι κυανόλευκοι σε ένα σημείο διεκδικούσαν -πανάξια- ακόμα και το «διπλό» όμως έχασαν στην τελευταία φάση του αγώνα. Οι κιτρινοπράσινοι έδειξαν στη Σπαρτάκ πως δεν τους τρομάζει, αλλά δεν είχαν τα μαρκαρίσματα και την αλληλοκάλυψη για να σταματήσουν τους ταχύτατους Μοσχοβίτες, όπως φάνηκε στο 0-1 και σε άλλες ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Ένας άλλος κοινός παρονομαστής των εκπροσώπων μας ήταν η θετική αντίδρασή τους όταν βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Με επίκεντρο τα γκολ τους που άφησαν υποσχέσεις ενόψει ρεβάνς.

Χάρη στις γκολάρες τριών άσων, του Εφραίμ, του Άλβες και του Γκιέ Γκιέ, σήμερα μπορούμε να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο και να ελπίζουμε σε δύο ανατροπές στην Κύπρο και σε μια ευχάριστη μεγάλη έκπληξη στη Ρωσία. Αυτή τη φορά πιο προσγειωμένα, έξυπνα και καλύτερα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ