aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΗ Άχνα εκνεύρισε τον «Τρίτσκο» και την έκανε… μια χαψιά σε σούπερ ανατροπή!

Η Άχνα εκνεύρισε τον «Τρίτσκο» και την έκανε… μια χαψιά σε σούπερ ανατροπή!

Η ΑΕΚ αν και ήταν πίσω στο σκορ με 0-2 στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Εθνικό Άχνας στο Δασάκι, πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη εμφάνισή της σε β’ ημίχρονο, κατάφερε να ανατρέψει τα σε βάρος της δεδομένα με εμφαντικό τρόπο, καθότι απέδρασε με νίκη 5-2. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Λάρνακας, ο Τριτσκόφσκι που πήρε τους Λαρνακείς από το χέρι και τους οδήγησε στην επιτυχία που διατηρεί την ΑΕΚ μία ανάσα από την εξάδα.

Με τη νίκη της, η ΑΕΚ έφτασε στους 22 βαθμούς, παραμένοντας στην 7η θέση, αλλά στο -1 από Νέα Σαλαμίνα και ΑΕΛ. Από την άλλη, ο Εθνικός με 13 βαθμούς παραμένει στην 9η θέση με 13 βαθμούς.

Με διάθεση μπήκαν στο γήπεδο οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά, αλλά η ΑΕΚ είναι αυτή που άρχισε να έχει τον έλεγχο για λίγο. Παρόλα αυτά οι παίκτες της προσφυγικής ομάδας όχι μόνο αντιστάθηκαν άριστα, αλλά με σωστό διάβασμα βγήκαν άφοβα και υπομονετικά μπροστά από το 10’ κι έπειτα και στο 19’ ευτύχισαν να βάλουν τον Εθνικό μπροστά στο σκορ.

Έπειτα από μπαλιά-διαβήτη του Μιγκελίτο, ο Κοστόφσκι με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ στη συνέχεια είχαν και οι δύο ομάδες ευκαιρίες για τέρμα. Οι μεν φιλοξενούμενοι για να ισοφαρίσουν κι οι δε γηπεδούχοι για να κάνουν το 2-0 και σε μία από τις επισκέψεις τους στα καρέ του Τόνιο, τα κατάφεραν στο 36’, όταν ο Μαρκόφσκι έφυγε πίσω από την άμυνα της ΑΕΚ μετά από μπαλιά, έκανε ωραίο κοντρόλ και σουτ καλό και δυνατό έστειλε το… τόπι στα δίκτυα. Μέχρι την ολοκλήρωση του 45λεπτου, η ΑΕΚ έβαλε την αντίπαλό της στη… μέγγενη, είχε ευκαιρίες με αποκορύφωμα ένα δοκάρι, αλλά δεν κατάφερε να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Στο β’ ημίχρονο, είχαμε παράσταση για έναν ρόλο. Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυναμικά, έκλεισε τον Εθνικό στο μισό γήπεδο και στο 58’ εξαργύρωσε με γκολ την υπεροχή της με κοντινή κεφαλιά του πρώτου της σκόρερ Τριτσκόφσκι (1-2). Το ίδιο σκηνικό «παίχτηκε» μέχρι το τέλος του αγώνα και με φοβερή εμφάνιση και με τον Σκοπιανό σε τρελά κέφια, πέτυχε όχι ένα, ούτε δύο, αλλά ακόμη τέσσερα γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι στο 79’ άρχισαν την αντεπίθεση διαρκείας τους με τέρματα με άπιαστο σουτ του Γκαρσία από το ύψος της περιοχής. Δύο λεπτά αργότερα οι κιτρινοπράσινοι κέρδισαν πέναλτι σε πέσιμο του Χέφελ μετά από τάκλιν αντιπάλου, ωστόσο λανθασμένα υπέδειξε παράβαση ο Τράττος, καθότι ο Ολλανδός έπεσε μόνος. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τριτσκόφσκι και σκόραρε στο 82’ υπογράφοντας την ανατροπή.

Στο 88’ με δράστη και πάλι τον Τριτσκόφσκι έγινε το 4-2 για την ΑΕΚ. Μετά από αντεπίθεση ο Χέφελ με επιμονή αφού γλίστρησε, πάσαρε στον Σκοπιανό ο οποίος με ιδανικό πλασέ έκανε νίκησε τον Μπογκατίνοφ. Ο Εθνικός τα είχε χαμένα και δέχθηκε και πέμπτο γκολ στο 89’, όταν μετά από λάθος της άμυνας ο Τριτσκόφσκι βρέθηκε σε τετ α τετ με τον Μπογκατίνοφ και τον «κρέμασε» για το 5-2 που ήταν και το αποτέλεσμα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Εθνικός Άχνας (Ντέαν Κλάφουριτς): Μπογκατίνοφ, Γκλομπάρντ, Ντεϊβίσον, Μαρκόσκι (77′ Κυπριανού), Ευσταθίου, Μαρκόφσκι, Φοινίρης, Λαμπάν, Κονέ (57′ Παπαγεωργίου), Μιγκελίτο (69′ Δ. Χαραλάμπους), Κοστόφσκι.

ΑΕΚ (Ηλίας Χαραλάμπους): Τόνιο, Τάντι, Τρουγιόλς, Γκονθάλεθ, Θ. Ιωάννου (46′ Ρουίθ), Γκαρσία, Σάστρε, Χέφελ, Φιόλιτς (46′ Γιάννου / 67′ Κίβενι), Τέτε, Τριτσκόφσκι.

Γήπεδο: Δασάκι.

Σκόρερ: 19′ Κοστόφσκι, 36′ Μαρκόφσκι / 58′ Τριτσκόφσκι, 82′ πεν., 88′, 89′ Τριτσκόφσκι, 79′ Γκαρσία.

Κίτρινες: 67′ Γκλομπάρντ / 76′ Τρουγιόλς, 84′ Ρουίθ.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Λεόντιος Τράττου.

Α’ βοηθός: Κυριάκος Σωκράτους.

Β’ βοηθός: Ανδρέας Π. Ανδρέου.

Τετάρτος: Ανδρέας Μ. Αργυρού.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Ανδρέας Δημητρίου.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ