aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣH βαθμολογία των «μεγάλων» στα ντέρμπι, λέει την αλήθεια

H βαθμολογία των «μεγάλων» στα ντέρμπι, λέει την αλήθεια

Κάθε νίκη σε ποδοσφαιρικό αγώνα δίνει τρεις βαθμούς. Ναι, αλλά υπάρχουν παιχνίδια που η επιτυχία σημαίνει πολύ περισσότερα. Όταν αυτή επιτυγχάνεται απέναντι σε ομάδα που διεκδικεί τους ίδιους στόχους, τότε της στερείς το «τρίποντο», τονώνεσαι ψυχολογικά και παίρνεις δύναμη για τη συνέχεια. Πώς να το κάνουμε; Η νίκη σε ένα ντέρμπι δίνει πολύ περισσότερα από τρεις βαθμούς. Και μπορεί οι προπονητές να λένε και να ξαναλένε πως κάθε παιχνίδι επιβάλλεται οι ποδοσφαιριστές να το αντιμετωπίζουν με την ίδια προσέγγιση, όμως, είναι κάποια ματς που και για τους ίδιους τους πρωταγωνιστές αποτελούν τεράστια πρόκληση.

Μια ματιά στον πίνακα συγκομιδής βαθμών των έξι ομάδων που προπορεύονται στη βαθμολογία στα μεταξύ τους παιχνίδια φτάνει για να αντιληφθεί κανείς ότι οι επιδόσεις τους στα ντέρμπι είναι αυτή που καθορίζει και τη βαθμολογία τους μετά το πέρας 14ων αγωνιστικών. Τους περισσότερους βαθμούς στα παιχνίδια των έξι πρώτων μάζεψε η Ομόνοια. Οι «πράσινοι» σε έξι παιχνίδια έχουν 12 βαθμούς συγκομιδή και ακολουθεί η Ανόρθωση με 11 βαθμούς, επίσης σε έξι παιχνίδια. Οκτώ βαθμούς συγκομιδή έχει σε εφτά ντέρμπι ο Απόλλων.

Η ομάδα της Λεμεσού με αντεπίθεση διαρκείας στα τελευταία παιχνίδια κατάφερε να αναρριχηθεί στην 3η θέση της βαθμολογίας και να μπει εκ νέου στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Οκτώ βαθμούς σε εφτά ματς έχει και η ΑΕΛ του Ντούσαν Κέρκεζ, ενώ ο ΑΠΟΕΛ σε πέντε ντέρμπι έχει έξι βαθμούς. Κέρδισε μόνο μία φορά την ΑΕΛ, αναδείχθηκε ισόπαλος με Απόλλωνα, ΑΕΚ και Ομόνοια, ενώ ηττήθηκε στη Λεμεσό από τους «γαλαζοκίτρινους». Χωρίς νίκη σε εφτά ντέρμπι παραμένει η ΑΕΚ που μάζεψε μόλις τέσσερις βαθμούς σε εφτά παιχνίδια, επίδοση που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να αποχαιρετά από την 6η θέση της βαθμολογίας το 2019.

Η συγκομιδή βαθμών των έξι μεγάλων στις 14 αγωνιστικές

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί
Ομόνοια 6 12
Aνόρθωση 6 11
Απόλλων 7 8
ΑΕΛ 7 8
ΑΠΟΕΛ 5 6
ΑΕΚ 7 4

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ