aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣH αντίφαση του Σιμόν και η «σιωπή» του Κούμα

H αντίφαση του Σιμόν και η «σιωπή» του Κούμα

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Το κεφάλαιο Μπεν Σιμόν έκλεισε και τυπικά το πρωί της Τρίτης (14/1). Ο Ισραηλινός τεχνικός αποχαιρέτησε σε συνέντευξη Τύπου την Εθνική Κύπρου μετά από θητεία 2,5 χρόνων εκφράζοντας την άποψη πως αφήνει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα καλύτερο σε σχέση με όταν ανέλαβε. Η πιο πάνω δήλωση σηκώνει μπόλικη συζήτηση.

Προσωπική άποψη είναι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς επί θητείας του η Κύπρος όχι μόνο δεν κατάφερε να διεκδικήσει με αξιώσεις πρόκριση σε μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση όπως ο ίδιος έθεσε ως στόχο όταν αναλάμβανε την Εθνική, αλλά ούτε τερμάτισε στην τρίτη θέση των προκριματικών του Euro 2020. Μία… τρύπα στο νερό. Μεμονωμένες καλές εμφανίσεις σε κάποια παιχνίδια και τίποτα περισσότερο. Και κακά τα ψέματα σπουδαίες νίκες και μεμονωμένες επιτυχίες ανέκαθεν κατέγραφε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μάλιστα, προ Μπεν Σιμόν εποχής περισσότερες.

Πάμε παρακάτω. «Ως Κύπρος δεν είμαστε έτοιμοι για αποτελέσματα», ανέφερε στην αρχική του τοποθέτηση ο Μπεν Σιμόν. Συγνώμη, κόουτς. Αν δεν είμαστε έτοιμοι τότε γιατί βάζουμε τον πήχη πιο πάνω από εκεί που φτάνουμε; Ο ίδιος είχε δηλώσεις πολλάκις ότι μπορεί η Κύπρος να κάνει την υπέρβαση. Όσο για τις ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, όπως οι Σπόλιαριτς, Μιχάλης Ιωάννου, Ιωάννης Κωστή ναι μεν έπαιξαν στην Εθνική, αλλά αναδείχθηκαν μέσα από τις ομάδες τους.

Διαβάστε επίσης: Μπεν Σιμόν: «Δούλευα με παίκτες που τους αμφισβητούσαν όλοι»

Η «σιωπή» του Κούμα

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, τίμησε τον Ραν Μπεν Σιμόν πριν την έναρξη της συνέντευξης Τύπου και επέλεξε να μην είναι παρών στην αίθουσα την ώρα που ο Ισραηλινός μιλούσε στα Μέσα Ενημέρωσης. Ο διοικητικός ηγέτης της Ομοσπονδίας επέλεξε να μην παραστεί ενώπιον των ΜΜΕ την ώρα που η ΚΟΠ βάλλετε από αρκετά σωματεία για τους χειρισμούς της στα θέματα διαιτησίας. Το πώς θα χειριστεί ο ισχυρός ανήρ της ΚΟΠ την κρίση στο κυπριακό ποδόσφαιρο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού η κατάσταση μυρίζει «μπαρούτι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ