aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μπάσκετ Κύπρου | Νέα απο το Μπάσκετ στη ΚύπροΑ' Κατηγορία Μπάσκετ ΚύπρουΓρηγορίου: «Το κλειδί της νίκης, στις λεπτομέρειες θα κριθεί και ο πρωταθλητής»

Γρηγορίου: «Το κλειδί της νίκης, στις λεπτομέρειες θα κριθεί και ο πρωταθλητής»

Το δεξί χέρι του Χριστόφορου Λειβαδιώτη (μαζί με τον Μιχάλη Ματσεντίδη), Στέλιος Γρηγορίου (δεξιά στην φώτο) μίλησε στο «Goal» και αναφέρθηκε στο τι ώθησε τον Κεραυνό προς την 10η κατάκτηση κυπέλλου στην σύγχρονη του.

Παράλληλα, αποκάλυψε το πλάνο νίκης που εφαρμόστηκε στο φουλ, ενώ μίλησε με κολακευτικά λόγια για αρκετούς Κύπριους καλαθοσφαιριστές.

Διαβάστε όλα όσα τόνισε στο «Goal»:

Ποιο ήταν το κλειδί της νίκης και συνάμα της κατάκτησης του κυπέλλου για τον Κεραυνό;

«Κατά τη γνώμη μου κλειδί για αυτή την επιτυχία είναι το γεγονός πως όλοι οι παίκτες μας ανεξαιρέτως έπαιξαν για την ομάδα και ότι σε αυτό το Final 4 το πίστεψαν περισσότερο από κάθε άλλη φορά και υπέρβαλαν εαυτό για την κατάκτηση του κυπέλλου. Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια μου στην ΑΕΚ όχι μόνο για τον καταπληκτικό τελικό που πρόσφερε αλλά και την καλή πορεία της στην Ευρώπη που με τον τρόπο της μας έκανε περήφανους σαν Κύπριους. Επίσης συγχαρητήρια αξίζει να δοθούν και στην ομοσπονδία και στα άτομα που δούλεψαν σκληρά για την διεξαγωγή αυτού του Final 4».

 Πόσο δύσκολο ήταν για την ομάδα σου να εφαρμόσει πλάνο νίκης χωρίς τους «πύργους» της ομάδας (Άντονι Κίνγκ, Μοχάμεντ Αμπουκάρ);

«Σίγουρα η απώλεια των δυο αυτών παικτών ήταν μεγάλη από τη στιγμή που προσφέρουν τα μέγιστα στην ομάδα μέσω των προσωπικοτήτων τους αλλά και της τεράστιας εμπειρίας τους στα γήπεδα του μπάσκετ. Όταν σου λείπουν παίκτες σαν τον Κινγκ και τον Αμπουκάρ είναι πολύ δύσκολο να εφαρμόσεις πλάνο σκεπτόμενος πως έχεις μόνο ένα σέντερ (Γουΐλις) και τρία «stretch» τεσσάρια (Θεοχαρίδης, Στυλιανού, Ελευθερίου). Σκοπός μας ήταν να προστατέψουμε τον σέντερ μας με κάθε δυνατό τρόπο. Πράγμα που επιτεύχθηκε μέσω του πλάνου αλλά και του γεγονός ότι όλοι οι παίκτες “θυσίασαν” τον εαυτό τους για να προστατέψουν τον συμπαίκτη τους. Επίσης σκοπός μας ήταν να εκμεταλλευτούμε τα δυνατά μας στοιχεία σαν ομάδα αλλά και η εκμετάλλευση των αδυναμιών του αντιπάλου».

Τι θα κρίνει τον τίτλο κατά του πρωταθλητή και πως βλέπεις την ανταγωνιστικότητα του φετινού πρωταθλήματος;

«Το φετινό πρωτάθλημα σίγουρα θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στο ποιος θα έχει μεγαλύτερη συγκέντρωση στη σειρά των τελικών. ΑΕΚ και Κεραυνός είναι σίγουρα τα δυο φαβορί για τις δυο θέσεις του τελικού χωρίς να θέλω να μειώσω την προσπάθεια άλλων ομάδων. Και οι δύο ομάδες έχουν το μεγαλύτερο ρόστερ αλλά έδειξαν και οι δύο ότι διαθέτουν στοιχειά πρωταθλητή στα φετινά τους παιχνίδια. Το φετινό πρωτάθλημα ευτυχώς δεν είναι σαν των άλλων χρόνων. Εκτός το γεγονός πως αγωνίζονται περισσότερες ομάδες βλέπουμε πως πιο μικρές σε προϋπολογισμό ομάδες κατάφεραν να κερδίσουν τις φαινομενικά πιο μεγάλες ομάδες. Δύο αγωνιστικές πριν τον τέλος και σχεδόν καμιά ομάδα δεν έχει κλειδώσει κάποια θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Αυτό λέει πολλά για την ανταγωνιστικότητα του φετινού πρωταθλήματος».

Πως βλέπεις τις εμφανίσεις των Κυπρίων καλαθοσφαιριστών;

«Το ευχάριστο είναι ότι βλέπουμε πολλούς Κύπριους καλαθοσφαιριστές να αγωνίζονται με αρκετό χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους και μάλιστα ορισμένοι να έχουν και πρωταγωνιστικό ρόλο (βλ. Ηλιάδης). Βλέπουμε νέα παιδιά να βγαίνουν προς τα έξω (Τρετιάκοφ, Γιανναράς, Ελευθερίου, Ηλιάδης, Μάρκου) αλλά και τους πιο παλιούς της κυπριακής καλαθόσφαιρας να βάζουν το λιθαράκι τους στους στόχους των ομάδων τους (Θεοχαρίδης, Μιχαήλ, Κορωνίδης, Κινγκ, Νεοφύτου, Παπαδόπουλος, Παπαμιχαήλ, Λοιζΐδης, Παντούρης, Παντελή, Κούνας, Στυλιανού, κ.α)».

Ποιους Κύπριους ξεχωρίζεις από το φετινό πρωτάθλημα;

«Αν θα έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιους αυτοί θα ήταν οι Νεοφύτου, Ηλιάδης, Πιττάκας, Παντελή και Θεοχαρίδης οι οποίοι προσφέρουν/πρόσφεραν τα μέγιστα στις ομάδες τους, ο καθένας με τον δικό του τρόπο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ