aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΓράφοντας ξανά τον ίδιο επίλογο

Γράφοντας ξανά τον ίδιο επίλογο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Είναι πολυφορεμένο, είναι τετριμμένο. Βαρεθήκαμε να το γράφουμε, βαρεθήκατε να το διαβάζετε: Οι επόμενες υποχρεώσεις της Κύπρου θα έχουν χαρακτήρα προετοιμασίας για την επόμενη διοργάνωση. Αυτό ισχύει κατά κανόνα στο τέλος κάθε προκριματικής φάσης για την Εθνική και δυστυχώς, επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά.

Όχι πως μετά τη σπουδαία νίκη επί της Βοσνίας Ερζεγοβίνης (3-2), είχαμε στο τσεπάκι τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ του Μουντιάλ 2018. Ωστόσο, με νίκη επί της Εσθονίας θα είχαμε δικαίωμα να το παλέψουμε και ό,τι βγει. Το προχθεσινό 0-1 στο Ταλίν, ασφαλώς, σήμανε την απαρχή της περιόδου που ο Ραν Μπεν Σιμόν θα αρχίσει να σκέφτεται μόνο το Euro 2020 (η τελική φάση για πρώτη φορά δεν θα γίνει σε μία ή δύο χώρες, μα σε 12: Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ουγγαρία, Δημοκρατία της Ιρλανδίας, Ιταλία, Ολλανδία, Ρουμανία, Ρωσία και Ισπανία). Εκτός και γίνουν… πράγματα και θαύματα, που θα φέρουν τα πάνω κάτω (όπως για παράδειγμα, να νικήσουμε την Ελλάδα και το Βέλγιο, να στραβοπατήσει η Ελλάδα απέναντι στο Γιβραλτάρ και να μη νικήσει η Βοσνία στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές…).

Ο Ισραηλινός βίωσε λοιπόν την πρώτη του εβδομάδα ως ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής. Έγραψε ήδη μία σημαντική επιτυχία στο ενεργητικό του επί των Βόσνιων, ακολούθησε όμως η ήττα με κακό αποτέλεσμα από τους Εσθονούς. Ασφαλώς, έμαθε καλύτερα την ομάδα και θα έχει την ευκαιρία για ακόμη περισσότερα συμπεράσματα στα παιχνίδια με την Ελλάδα και το Βέλγιο, τα οποία θα αποτελέσουν τον επίλογο της διαδρομής για το Μουντιάλ του 2018.

Ακολούθως, θα αρχίσει να καταστρώνει το σχέδιό του για την παρουσία της ομάδας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Σε αντίθεση με την αφετηρία του στην κυπριακή ομάδα, θα έχει πλέον σύμμαχο τον χρόνο. Αν έχει στη διάθεσή του και ποδοσφαιριστές που θα έχουν περισσότερες συμμετοχές στις ομάδες τους, θα είναι ακόμα καλύτερα. Και βεβαίως, επειδή πάντοτε θα είμαστε αουτσάιντερ, θα είναι βοηθητικό να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκή κλήρωση, η οποία δεν θα απαγορεύει τα όνειρα.

ΣΤΙΣ 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Η Εθνική Ελλάδας είναι ο επόμενος αντίπαλος της Κύπρου στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. Ο αγώνας θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου στο ΓΣΠ. Η Εθνική μας θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση στις 10 Οκτωβρίου με αντίπαλο το Βέλγιο εκτός έδρας. Μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής, το Βέλγιο έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά την 1η θέση και τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Η ομάδα που θα τερματίσει 2η και θα αγωνιστεί στα πλέι οφ για μια θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θα ξεκαθαρίσει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ