aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΓκονθάλεθ: Πώς πείστηκε και είπε «ναι» στην ΑΕΚ και «όχι» στην Ομόνοια

Γκονθάλεθ: Πώς πείστηκε και είπε «ναι» στην ΑΕΚ και «όχι» στην Ομόνοια

Δηλώσεις σε τοπική ιστοσελίδα της Βασκονίας και συγκεκριμένα του Σαν Σεμπαστιάν, έκανε ο Τόνιο Ραμίρεθ, τερματοφύλακας της ΑΕΚ, ο οποίος μεταξύ άλλων κλήθηκε να μιλήσει και για τον φίλο του και Μικέλ Γκονθάλεθ, με τον οποίο δεν είναι συμπαίκτης μόνο στην ομάδα της Λάρνακας. Συνυπήρξαν και στο παρελθόν στη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Στο ρεπορτάζ της «Εl Desmarque», αναφέρεται επίσης ότι ο Τόνιο ήταν αυτός που ώθησε τον Βάσκο στόπερ να επιλέξει την ΑΕΚ και όχι άλλη κυπριακή ομάδα που επίσης του είχε υποβάλει πρόταση και εξήγησε μάλιστα το όλο «story» της μετεγγραφής. «Η προσαρμογή ήταν πολύ ευκολότερη και η ομάδα είναι πολύ καλή», δήλωσε ο Τόνιο για τον Γκονθάλεθ λέγοντας επίσης πως ο μεγάλος αριθμός παικτών από την Ισπανία στο ρόστερ ήταν ο σημαντικότερος λόγος:

«Ο Μικέλ με πήρε τηλέφωνο όταν ήξερε πως θα ερχόταν, είχε πρόταση από άλλη μια Κυπριακή ομάδα, του μίλησε του εξήγησα τα πάντα. Στο τέλος διάλεξε την ομάδα μας. Ήμουν εκεί και υπήρχαν επίσης αρκετοί ισπανοί. Η προσαρμογή ήταν πιο εύκολη και η ομάδα πολύ καλή. Αυτό βοηθά πολύ και κάνει πιο ανταγωνιστική την ομάδα».

«Μετά από μία μακρά καριέρα που διήρκησε 13 χρόνια στη Σοσιεδάδ και σταμάτησε το 2017 επειδή ο Γκονθάλεθ πήρε μετεγγραφή στη Ρεάλ Σαραγόσα, ο Βάσκος αμυντικός ένα χρόνο μετά ετοίμασε τις τσάντες του για να φύγει για την Κύπρο. Αρκετοί σύλλογοι της χώρας αξιολογούσαν τον παίκτη, αλλά τελικά επέλεξε την ΑΕΚ Λάρνακας, μια απόφαση που πάρθηκε επειδή επηρεάστηκε από ένα φίλο του που πήγε για να παίξει στην ΑΕΚ για δεύτερη φορά: Τον Τόνιο Ραμίρεθ», αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

«Ο Μικέλ μου τηλεφώνησε όταν ήξερε ότι θα έρθει. Είχε μία προσφορά από μία άλλη ομάδα στην Κύπρο και μιλώντας μαζί του, τού εξήγησα τα πάντα για την Κύπρο και την ΑΕΚ», θυμάται ο Τόνιο και προσθέτει: «Στο τέλος επέλεξε την ομάδα μας, όπου βρίσκονταν κι οι περισσότεροι Ισπανοί, η προσαρμογή ήταν πιο εύκολη. Αυτό δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες και η ΑΕΚ παίζει σε ψηλό κι ανταγωνιστικό επίπεδο».

Επίσης, ο Τόνιο έει ότι πάντα σχολιάζει με τον Γκονθάλεθ τους αγώνες της Σοσιεδάδ την επόμενη μέρα στην προπόνηση. Στο ρεπορτάζ, αναφέρεται επίσης ότι οι δύο παίκτες ζουν ήσυχα κι ειρηνικά στη Λάρνακα, απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο και αναλύουν κάθε εβδομάδα τους αγώνες της Σοσιεδάδ.

«Η διαφορά χρόνου και οι οικογενειακές υποχρεώσεις, τους εμποδίζουν να βλέπουν μαζί τα παιχνίδια, επειδή συνήθως η Ρεάλ έπαιξε το απόγευμα ή το βράδυ και αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τους ίδιους και τα παιδιά να παρακολουθούν μαζί τους αγώνες, αλλά τα σχολιάζουν πάντα στο τηλέφωνο ή την επόμενη μέρα στην προπόνηση. Δεν χάνουν καμία λεπτομέρεια για το τι κάνει η πρώην ομάδα τους», αναφέρεται.

Στο ρεπορτάζ δεν γίνεται αναφορά στην άλλη ομάδα που προσέγγισε τον παίκτη, αλλά όπως διέρρευσε πέρυσι τέτοια περίπου εποχή από κυπριακά και ισπανικά ΜΜΕ, αυτή ήταν η Ομόνοια και η επαφή έγινε μέσω του πρώην τεχνικού διευθυντή Άνχελ Γκόμεθ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ