aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Γκολ στη Ζωή»: Κίνηση-respect από παλαίμαχους και ενεργούς άσους!

«Γκολ στη Ζωή»: Κίνηση-respect από παλαίμαχους και ενεργούς άσους!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Παλαίμαχοι και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, με μπροστάρη τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη, προβαίνουν σε μία αξιοθαύμαστη και συγκινητική κίνηση. Τη δημιουργία ενός Οργανισμού με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Πρόκειται τον Οργανισμό «Γκολ στη Ζωή», οποίος πήρε σάρκα και οστά στις 12 Ιανουαρίου 2017 και αποτέλεσε μία ιστορική στιγμή για το ποδόσφαιρο μας, όταν τα είκοσι δύο ιδρυτικά του μέλη, από όλες τις πόλεις της Κύπρου (εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και παλαίμαχοι που αντιπροσωπεύουν σχεδόν όλες τις ομάδες της Α΄ κατηγορίας ), συγκεντρώθηκαν στο Lemon Park Λευκωσίας, υπέγραψαν το καταστατικό του νεοσύστατου Σωματείου και ψήφισαν το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει τη δράση και τις ενέργειές του.

Η αποστολή του Οργανισμού όπως αυτή αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του, είναι: «Να ενισχυθούν οικονομικά και όχι μόνο, οι ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας. Να επηρεάστουν θετικά τα στρώματα της και να ενδυναμωθούν άτομα που έχουν ανάγκη, ανταποδίδοντας τα οφέλη που κέρδισαν οι παίκτες από το ποδόσφαιρο, στους φιλάθλους και την κοινωνία.

«Να γίνουμε «ένα» με την κοινωνία της Κύπρου και μέσα από τη δράση μας να καλλιεργηθούν αρχές και αξίες,  όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική ευαισθησία, η κοινωνική προσφορά αλλά και να σταλούν μηνύματα ενότητας και ανθρωπιάς», αναφέρεται σχετικά με το όραμα του Οργανισμού και όσον αφορά στη δράση, τονίζεται: «Η ενίσχυση του εθελοντισμού, καλλιέργεια εθελοντικής συνείδησης, και ενθάρρυνση των ποδοσφαιριστών να συμμετέχουν συστηματικά στα κοινά με δράσεις τέτοιες, οι οποίες θα τους καθιστούν τα πιο ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας της Κύπρου.

Στις 24 Απριλίου 2017 (Δευτέρα, ώρα 13:00) το Δ.Σ. του οργανισμού θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου στο Ολυμπιακό Μέγαρο Λευκωσίας, όπου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση και ενημέρωση γύρω από την ίδρυση  του «Γκολ στη Ζωή» καθώς επίσης και αναφορά στον σκοπό, το όραμα, την αποστολή του κινήματος και το πλάνο δράσης. Τα ΜΜΕ θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν δηλώσεις.

Παρών θα είναι τα ιδρυτικά μέλη του «Γκολ στη Ζωή» όπως επίσης και πολλοί άλλοι ποδοσφαιριστές. Το «Γκολ στη Ζωή» πήρε σάρκα και οστά στις 12 Ιανουαρίου 2017, μία ιστορική στιγμή για το ποδόσφαιρό μας, όταν τα είκοσι δύο (22) ιδρυτικά του μέλη, από όλες τις πόλεις της Κύπρου (εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και παλαίμαχοι), συγκεντρώθηκαν και υπέγραψαν το καταστατικό του νεοσύστατου Σωματείου και ψήφισαν το Δ.Σ., το οποίο ήδη έχει ξεκινήσει τη δράση και τις ενέργειές του.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι 11μελές κι έχει θητεία για 3 χρόνια. Τα μέλη του Δ.Σ. διαθέτουν από μία ψήφο ο καθένας και εκλέγονται από την Τακτική Γενική Συνέλευση με μυστική ψηφοφορία. Η ιδιότητα του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τιμητική και ουδεμία αμοιβή καταβάλλεται για τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Η Γενική Συνέλευση αποτελεί το ανώτατο όργανο του Σωματείου, δηλαδή οι αποφάσεις της υπερισχύουν των αποφάσεων των άλλων οργάνων του Σωματείου και συγκαλείται μία φορά τον χρόνο», τονίζεται επίσης στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Το «Γκολ στη Ζωή» είναι το πρώτο, για τα δεδομένα της Κύπρου, Φιλανθρωπικό-Εθελοντικό Κίνημα Ποδοσφαιριστών. Είναι μια ιδέα που προήλθε από το σώμα των ποδοσφαιριστών σε Παγκύπρια βάση. Αποτελεί σωματείο που υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών. Ως νομικό πρόσωπο διέπεται από τις διατάξεις του καταστατικού του καθώς και τις πρόνοιες της νομοθεσίας μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Το Δ.Σ. του Οργανισμού!

Οι φορείς που στηρίζουν την πρωτοβουλία του Οργανισμού μέχρι τώρα είναι:

-UEFA Foundation for Children.

-Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ).

-Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ).

-Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.

-Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών Κύπρου (ΠΑΣΠ).

-Πρόεδροι ομάδων.

-Σύνδεσμος Προπονητών Κύπρου.

-Σύνδεσμος διαιτητών Κύπρου.

-Υπουργείο Παιδείας.

-Αρχιεπισκοπή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ