aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΓΙΑ ΝΑΠΑ«Γκάρντιαν» τζιαι… πελλάρες!

«Γκάρντιαν» τζιαι… πελλάρες!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Τώρα εξηγούνται όλα! Είναι το λιγότερο… αισχροί στη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν». Θυμήθηκαν πως υπάρχει διαφθορά στο κυπριακό ποδόσφαιρο και «κάρφωσαν» εύηχους τίτλους με αναφορές σε «βομβιστικές επιθέσεις σε διαιτητές» και «διαφθορά στο ποδόσφαιρο», ώστε να προκαλέσουν το ενδιαφέρον και να αυξήσουν την επισκεψιμότητα στην ιστοσελίδα τους.

Θέλετε «κλικ» ώστε; Γι’ αυτό τα κάνετε όλα αυτά; Δεν πουλάμε κύριοι. Φτάνει. Πώς να σας το γράψω, δηλαδή, διαφορετικά. Παρετάτε μας. Αχάπαροι. Ακούς εκεί, η πέμπτη πιο διαβαστερή εφημερίδα παγκοσμίως στο διαδίκτυο, με δεκάδες εκατομμύρια «on line» αναγνώστες καθημερινά να θέλει τα (χρυσά δισεκατομμύρια) «κλικ» μας. Απαράδεχτο. Δεν σας τα δίνουμε. Να πάτε αλλού κύριοι. Το λιγότερο πρέπει να καταγγελθείτε. «Γκάρντιαν» τζιαι πελλάρες…

Και το άλλο; Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΚΟΠ, αυτό έγινε «με ξεκάθαρη πρόθεση να πλήξει το ποδόσφαιρό μας». Ρε γατάκια Βρετανοί, με το δικό σας ποδόσφαιρο ασχολείστε; Κάνετε την πάπια μάλλον. Τα δικά μας… σας μάραναν; Είναι αισχροί οι άνθρωποι. Πάει τελείωσε. Πώς να το πω διαφορετικά βρε αδελφέ. Αηδίασα. «Γκάρντιαν» τζιαι πελλάρες…

Και αυτή η Έλενα Σμιθ; Έρευνα είναι αυτή που έκανες κορίτσι μου; Ποια είσαι τέλος πάντων; Θέλεις να το παίξεις Ηρακλής Πουαρό; «Οι προθέσεις της αρθρογράφου δεν αποκλείεται να σχετίζονται με εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», απάντησε η ΚΟΠ. Δεν ξέρει τι να γράψει ώστε να εντυπωσιάσει το αναγνωστικό κοινό η Σμιθ.

Και η αυτή η έρευνά της; Χάλια, χάλια… Μέχρι και στον πρόεδρο του ΠΑΣΠ, Σπύρο Νεοφυτίδη, κατέφυγε για να καταθέσει τις απόψεις του. Αγαπητή Σμιθ, ο Νεοφυτίδης παραπέμφθηκε ήδη στον αθλητικό δικαστή! Τι να σου πω άλλο. Αρχισυντάκτη δεν έχεις; Μιλάς, συναντάς και γράφεις ό,τι θέλεις; Αν είναι ποτέ δυνατόν! Έχω βγει έξω από τα ρούχα μου.

Α, ξέρω: Το κάνετε για τα «κλικ». Για την επισκεψιμότητα. Κούνια που σας κούναγε όλους εκεί στην «Γκάρντιαν». Δεν ξέρετε με ποιους τα έχετε βάλει. Θέλετε σημασία; Δεν σας δίνουμε άλλη. Φτάνει. Αρκετά ασχοληθήκαμε με κάποια εφημερίδα «Γκάρντιαν». «Γκάρντιαν» τζιαι πελλάρες…

Να μην ξεχάσω και το άλλο! Ακούς εκεί να φιλοξενηθούν δηλώσεις του γενικού γραμματέα της «Federbet» που λειτουργεί ως «παρατηρητήριο» των στημένων αγώνων; Ναι, αυτού του Φραντσέσκο Μπαράνκα! Τι επίθετο και αυτό. Μόνο και μόνο με αυτό είναι ξεκάθαρο πως κάτι δεν πάει καλά στην έρευνα. Φως φανάρι.

«Θεωρούμε ότι το κυπριακό πρωτάθλημα είναι ένα από τα πιο βρόμικα στον κόσμο. Θεωρούμε επίσης ότι η Κύπρος είναι ένα “σχολείο” στημένων αγώνων με πολλούς ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στην Κύπρο να εξάγουν τον ιό όταν αγωνίζονται σε άλλα πρωταθλήματα», είπε. Έλεος κύριε Μπαράνκα.

*Τέρμα το καλαμπούρι. Ας γυρίσουμε τον διακόπτη και να μιλήσουμε τώρα σοβαρά… Δεν βρέχει, κύριοι, μας φτύνουν! Δεν έπιασε ψιλόβροχο… Και όσο μένουμε στα ημίμετρα σε τούτον τον τόπο γλείφοντας και έρποντας πάρα πολλοί (και μάλιστα πολλές φορές χωρίς να μας ενδιαφέρει ποιος και πόσοι μας πήραν πρέφα), βλέπουμε φαντάσματα ακόμη και πίσω από (εξαιρετικά όπως αυτό τη Σμιθ στην παγκοσμίου φήμης βρετανική εφημερίδα) ρεπορτάζ, προκοπή δεν κάνουμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ