aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΓιατί η Δερύνεια δεν εμπλέκεται στα «στημένα»;

Γιατί η Δερύνεια δεν εμπλέκεται στα «στημένα»;

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Το «κρυφτούλι» είναι αγαπημένο… άθλημα των ποδοσφαιρικών παραγόντων στην Κύπρο, αλλά κάποιοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι παριστάνουν τους ανήξερους, ενώ ο κόσμος καίγεται! Την περασμένη εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης, σχολιάζοντας την άφιξη του φακέλου για τον ύποπτο χειραγωγημένο αγώνα κυπέλλου ανάμεσα στην Καρμιώτισσα και την ΑΕΚ, δήλωσε ότι δεν είναι 100% σίγουρος, αλλά ένα εκατομμύριο τοις εκατό ότι το ματς ήταν στημένο!

«Έγινε ξεκάθαρα προσπάθεια η οποία πέτυχε, να έχει κέρδος η Καρμιώτισσα», είπε χαρακτηριστικά ένας από τους πιο ισχυρούς παράγοντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Και για να φτάσει σ’ αυτό σημείο, ένας άνθρωπος με το εκτόπισμα του Μάριου Λευκαρίτη, πάει να πει ότι έχει ενώπιόν του ατράνταχτα στοιχεία.

«Τα Σωματεία δηλώνουν άγνοια, εγώ δεν δηλώνω. Όπου θέλει ας πάει ο Παπάς. Ακόμα και όταν ένας σκοτώσει, λέει δεν σκότωσε. Θα τιμωρηθεί και εύχομαι να τιμωρηθεί παραδειγματικά κι ας πάνε να τα βρουν μεταξύ τους», πρόσθεσε επίσης ο αντιπρόεδρος της UEFA στέλλοντας τα βέλη του στον πρόεδρο της Καρμιώτισσας, εξ υπαιτιότητας της οποίας ήρθε ο φάκελος.

Πώς απαντά ο Παπάς και ο κάθε Παπάς; «Δεν θα μπω σε διάλογο με τον κύριο Λευκαρίτη». Τι λες ρε μεγάλε; Στα χώνει κατάμουτρα ο αντιπρόεδρος της UEFA κι εσύ απαντάς ότι δεν θα μπεις σε διάλογο; Αν είναι δυνατόν; Κατά τα άλλα το αφεντικό της Καρμιώτισσας ήταν λαλίστατος: «Εμείς δεν έχουμε οποιαδήποτε ευθύνη. Δεν μπορώ να ξέρω ποιος κάθεται στην κερκίδα και παίζει στοιχήματα. Αν κάποιοι εμπλέκονται, εγώ δεν μπορώ να τους ξέρω»!

Κάποιος να ενημερώσει τον κ. Παπά ότι τα ματς δεν τα στήνουν μόνοι τους αυτοί που κάθονται στην εξέδρα και παίζουν στοιχήματα. Έχουν τη βοήθεια παικτών, προπονητών, παραγόντων, ενδεχομένως και διαιτητών.

Ο αγώνας κόντρα στην ΑΕΚ, ήταν ο τέταρτος φάκελος για την Καρμιώτισσα στην τρέχουσα περίοδο. Αν προσθέσουμε κι άλλους πέντε φακέλους στην περσινή περίοδο, όταν η Καρμιώτισσα ήταν στη Β’ Κατηγορία, η σούμα μας κάνει εννέα ύποπτους χειραγωγημένους αγώνες με τη συμμετοχή της ομάδας του κ. Παπά!

Κι ο κύριος Παπάς δηλώνει έκπληκτος… Στα ίδια επίπεδα παραλαβής φακέλων είναι και η ΑΕΖ Ζακακίου, εξ υπαιτιότητας της οποίας ήρθε ο φάκελος στην αναμέτρηση κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, όταν ηττήθηκε με 7-0. Παίχθηκε χοντρό χρήμα ότι η ΑΕΖ θα χάνει από το ημίχρονο με πέντε τέρματα διαφορά, όπως και έγινε!

Η πιο αστεία δικαιολογία της αρρωστημένης αυτής κατάστασης και νοοτροπίας είναι ότι πρόκειται για αγώνες «μεγάλων» ομάδων εναντίων «μικρών». «Είχαμε απουσίες», «παίζαμε με μία μεγάλη ομάδα», «βάλαμε μικρούς από την εφηβική ομάδα», και άλλα παρόμοια για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα.

Για να ‘χουμε καλό ρώτημα, γιατί δεν έρχονται φάκελοι και για την Αναγέννηση Δερύνειας που είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας; «Μικρή» δεν είναι και η Αναγέννηση; Δεν παίζει με όλους τους «μεγάλους», τον ΑΠΟΕΛ, την ΑΕΚ, τον Απόλλωνα, την ΑΕΛ, την Ανόρθωση;

Καλό θα ήταν, οι… έκπληκτοι πρόεδροι της Καρμιώτισσας και της ΑΕΖ Ζακακίου, να κάνουν μια βόλτα στη Δερύνεια και να ρωτήσουν γιατί οι Δερυνειώτες δεν έχουν παραλάβει ούτε ένα φάκελο. Διότι οι άνθρωποι έχουν αξιοπρέπεια κι έναν αθλητικό σύλλογο-κόσμημα για τον κυπριακό αθλητισμό!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ