aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΓια πρώτη φορά απόλυτη επιτυχία

Για πρώτη φορά απόλυτη επιτυχία

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

«Πιο καλή η μοναξιά», τραγουδάει ο Γιάννης Πάριος στο γνωστό άσμα και στην ΑΕΚ φαίνεται είναι διατεθειμένοι να μείνουν για καιρό μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, απολαμβάνοντας τη γλυκιά της μοναξιά.

Με τη νίκη που πέτυχε η ομάδα της Λάρνακας απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, το βράδυ της Κυριακής, κατάφερε να πετύχει το απόλυτο, με έξι νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Κάτι που πέτυχε για πρώτη φορά στην ιστορία της. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει πετύχει κάτι παρόμοιο τα τελευταία χρόνια.

Οι κιτρινοπράσινοι βλέποντας την ομάδα τους να βαδίζει από επιτυχία σε επιτυχία, τρίβουν τα χέρια από ικανοποίηση. Μπορεί να δυσκολεύθηκε να πάρει την ουσία η ομάδα της Λάρνακας, δηλαδή το τρίποντο, όμως το γεγονός ότι καταφέρνει να κερδίζει και στα παιχνίδια που δεν μαγεύει με την απόδοσή της, δείχνει τον χαρακτήρα που διαθέτει και το βάθος στο ρόστερ της.

Παρότι έλειπε ο βασικότατος και πολύτιμος Τρισκόφσκι, ο Ακοράν που έπαιξε στη θέση του σημείωσε το νικητήριο τέρμα στο «Αμμόχωστος». Επίσης, η αναγκαστική αλλαγή του Τέτε μόλις στο 25ο λεπτό, δεν επηρέασε την ομάδα, η οποία άντεξε στην πίεση που δέχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και πανηγύρισε με τους 1.000 και πλέον οπαδούς της άλλη μια νίκη.

Μια νίκη που της δίνει τη δυνατότητα να ελπίζει σε ακόμη καλύτερη συνέχεια. Στα επόμενα δύο ματς, η ΑΕΚ θα παίξει με τον Άρη εντός και την ΑΕΖ εκτός έδρας και θέλει μόνο νίκες ώστε να υποδεχθεί τον ΑΠΟΕΛ στο «ΑΕΚ Αρένα» χωρίς την παραμικρή απώλεια.

Ένα επίσης αξιοσημείωτο στατιστικό για την ΑΕΚ είναι το γεγονός ότι έχει σημειώσει 14 τέρματα με 10 διαφορετικούς σκόρερ και ενώ ο Αντρέ Άλβες ακόμη δεν έχει πάρει μπρος. Κάτι εξαιρετικά σημαντικό για μια ομάδα που θέλει να παλέψει για τον τίτλο.

Από δύο τέρματα έχουν σημειώσει οι Τρισκόφσκι, Λαρένα και Μπόλιεβιτς και από ένα οι Τομάς, Ορτίθ, Τέτε, Μοϊσόφ, Χαραλαμπίδης, Μουρίγιο και Ακοράν. Σημειώθηκε επίσης κι ένα αυτογκόλ. Στην ΑΕΚ αισιοδοξούν ότι με το που θα πάρει μπρος και ο Άλβες και αρχίσει να βλέπει δίχτυα, η ομάδα τους θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ