aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΓια να σοκάρει τη Μόσχα!

Για να σοκάρει τη Μόσχα!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Πολύ μεγάλη είναι η αποψινή βραδιά για την ΑΕΚ, η οποία θα αντιμετωπίσει την Σπαρτάκ Μόσχας στο Αρένα Ατκρίτιε, στο πλαίσιο του γ’ προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ. Ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος που έδειξε στον πρώτο αγώνα που έγινε στην Κύπρο τις μεγάλες δυνατότητες και το εκτόπισμα που έχει.

Το 1-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» δεν αφήνει πολλά περιθώρια στην ομάδα της Λάρνακας, η οποία όμως θα κατέβει στο γήπεδο έχοντας ως στόχο της να διεκδικήσει τις πιθανότητες που έχει και να παλέψει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Σίγουρα, η ρωσική ομάδα έχει το πάνω χέρι, όμως κανένας αγώνας δεν τελειώνει προτού καν αρχίσει.

Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ είναι φυσικό να θέλει να επιδοθεί η ομάδα του σε παιχνίδι τακτικής και όπως γράψαμε χθες, σκέφτεται να εφαρμόσει το 3-5-2. Με στόχο φυσικά, να μην κυκλοφορήσουν εύκολα την μπάλα οι Ρώσοι, καθώς αυτοί αναμένεται να την έχουν στην κατοχή τους την περισσότερη ώρα. Γεμίζοντας το κέντρο και την άμυνα, θέλει να κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία της ΑΕΚ.

Το γεγονός ότι ο Ηλίας Χαραλάμπους είναι τραυματίας, ενισχύει και αυξάνει την πιθανότητα ενός συστήματος με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Το επικρατέστερο σχήμα είναι το ακόλουθο: Ο Μίνιο κάτω από τα δοκάρια, τρεις στην άμυνα οι Μουρίγιο, Καταλά και Μοϊσόφ, αριστερά ο Τέτε και δεξιά ο Ορτίθ, οι οποίοι θα βοηθούν και αμυντικά. Στη μεσαία γραμμή αναμένεται να κινούνται οι Μπόλιεβιτς, Λαρένα και Τομάς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης οι Τρισκόφσκι και Άλβες.

Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Χαραλαμπίδης, ενώ ο Λαμπάν δύσκολα θα μπορέσει να «τρυπώσει» στην ενδεκάδα, καθώς δεν είναι 100% έτοιμος. Σε περίπτωση, όμως, που εφαρμοστεί το 4-2-3-1, ο Ιωάννου είναι πιθανόν να πάρει θέση βασικού για πρώτη φορά. Αυτό που θέλει η ΑΕΚ και θα προσπαθήσει να κάνει, είναι κυρίως να διαφυλάξει το μηδέν παθητικό και αν μπορέσει να πετύχει το γκολ που θα της δώσει την πρόκριση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ