aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Για να έχουμε δηλαδή κυπριακό «εμφύλιο»…

Στο Μόναχο πραγματοποιήθηκε σήμερα (3/8) η κλήρωση για το FIBA Europe Cup, η οποία είχε κυπριακό χρώμα. Στον Β’ προκριματικό γύρο του FIBA Europe Cup θα συμμετέχει η περσινή Κυπελλούχος Κύπρου, Πετρολίνα ΑΕΚ, ενώ θυμίζουμε πως ο περσινός Πρωταθλητής Κύπρου, Κεραυνός, θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Basketball Champions League. Εάν οι «ερυθροκίτρινοι» δεν προκριθούν στην φάση των ομίλων του Basketball Champions League, τότε θα μπούνε αυτόματα στους ομίλους του FIBA Europe Cup.

Η Πετρολίνα ΑΕΚ θα αγωνιστεί κόντρα στην νικήτρια ομάδα από το ζευγάρι BC Nevezis (Λιθουανία) και BC Rilski Sportist (Βουλγαρία). Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί εκτός έδρας, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, ενώ μία βδομάδα αργότερα (11/10) οι Λαρνακείς θα αγωνιστούν στην έδρα τους για τον επαναληπτικό.

Σε περίπτωση πρόκρισης στην φάση των ομίλων, η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στο Γκρουπ Β, όπου θα βρει τρεις ομάδες από τις πιο κάτω:

  1. Από Ζευγάρι 19 της προκριματικής φάσης του Basketball Champions League: Κεραυνός / Avtodor (Ρωσία) / Momar (Μαυροβούνιο) / Orlandina (Ιταλία)
  2. Από Ζευγάρι 13 της προκριματικής φάσης του Basketball Champions League: Kapfenberg (Αυστρία) / Benfica (Πορτογαλία) / Lukoil (Βουλγαρία)
  3. Από Ζευγάρι 5 της προκριματικής φάσης του Basketball Champions League: Groningen (Ολλανδία) / Vytautas (Λιθουανία)

Για να έχουμε δηλαδή κυπριακό «εμφύλιο» στο FIBA Europe Cup, θα πρέπει ο Κεραυνός Στροβόλου να αποκλειστεί στον Γ’ προκριματικό γύρο του Basketball Champions League. Θυμίζουμε πως ο Κεραυνός θα αγωνιστεί στον Α’ προκριματικό γύρο κόντρα στην Avtodor (Ρωσία), με την νικήτρια ομάδα να αγωνίζεται κόντρα στην Mornar (Μαυροβούνιο) στον Β’ προκριματικό γύρο. Η νικήτρια και από το δεύτερο ζευγάρι, θα τεθεί αντιμέτωπη με την Orlandina (Ιταλία), για τον Γ’ προκριματικό γύρο, και η ομάδα που θα προκριθεί θα αγωνιστεί στους ομίλους του Basketball Champions League.

Σε περίπτωση που ο Κεραυνός Στροβόλου αποκλειστεί στον Α’ προκριματικό γύρο, από την Avtodor (Ρωσία) τότε θα αγωνιστεί στο Γκρουπ Δ και θα έχει ως πιθανούς αντιπάλους:

  1. Από Ζευγάρι 24 της προκριματικής φάσης του Basketball Champions League: Bosna (Βοσνία) / MHP Riesen (Γερμανία) / Cluj (Ρουμανία) Brussels (Βέλγιο)
  2. Από Ζευγάρι 9 της προκριματικής φάσης του Basketball Champions League: Sokoli (Σκόπια) / Minsk (Λευκορωσία) / Fehervar (Ουγγαρία)
  3. Από Ζευγάρι 111 της προκριματικής φάσης του FIBA Europe Cup: Boras (Σουηδία) / Kormend (Ουγγαρία) / Steaua (Ρουμανία).

Εάν ο Κεραυνός αποκλειστεί στον Β’ προκριματικό γύρο, από την Mornar (Μαυροβούνιο) τότε θα αγωνιστεί στο Γκρουπ Γ και θα έχει ως πιθανούς αντιπάλους:

  1. Από Ζευγάρι 21 της προκριματικής φάσης του Basketball Champions League: Tbilisi (Γεωργία) / Joventut (Ισπανία) / Kataja (Φινλανδία) / Bonn (Γερμανία)
  2. Από Ζευγάρι 7 της προκριματικής φάσης του Basketball Champions League: Kapfenberg (Αυστρία), Benfica (Πορτογαλία)
  3. Από Ζευγάρι 112 της προκριματικής φάσης του FIBA Europe Cup: Herzliya (Ισραήλ) / Ostrow (Πολωνία) / Porto (Πορτογαλία)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ