aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΓέρνει η «ζυγαριά» υπέρ του «όχι» για τις 14 ομάδες

Γέρνει η «ζυγαριά» υπέρ του «όχι» για τις 14 ομάδες

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ανατροπή του σκηνικού που ήθελε την εισήγηση 10 μελών του δ.σ. της ΚΟΠ για πρωτάθλημα 14 ομάδων τη νέα σεζόν να εγκρίνεται από τα 4/5 της Ομοσπονδίας προκύπτει παραμονές της κρίσιμης συνεδρίας που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης (12:30, 4/2).

Μετά τον Απόλλωνα, την Ανόρθωση και την Ομόνοια κατά του «ρεύματος» 14 ομάδων τάχθηκε και ο ΑΠΟΕΛ μέσω επίσημης ανακοίνωσής του το μεσημέρι της Τρίτης (2/2). Έτσι, οι αρνητικές ψήφοι έγιναν τέσσερις. Θυμίζουμε πως για να περάσει η αλλαγή της τροποποίησης της προκήρυξης του πρωταθλήματος χρειάζεται να ψηφίσουν υπέρ τα 4/5 των παρόντων μελών. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ απαρτίζεται από 21 μέλη, επομένως απαιτούνται 17 ψήφοι. Για να μην περάσει το αίτημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος με 14 ομάδες χρειάζονται να καταψηφιστεί από πέντε μέλη.

Πληροφορίες του Goal.com.cy αναφέρουν ότι το πέμπτο «όχι» δεν είναι μακριά. Μάλιστα, δεν αποκλείεται οι αρνητικές ψήφοι να αυξηθούν ακόμη περισσότερο. Η Πάφος FC εξ αρχής κράτησε κλειστά χαρτιά και δεν τάχθηκε υπέρ του «κύματος» 14 ομάδων. Μάλιστα, θέτει ως προϋπόθεση για το «ναι» να προκύψουν δύο γκρουπ των εφτά ομάδων στη δεύτερη φάση του φετινού πρωταθλήματος, κάτι που δεν ευνοεί η πλειοψηφία. Στον «αέρα» είναι και η ψήφος της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, όπως έγραψε σε δημόσια τοποθέτησή του ο πρόεδρος Γιώργος Τσόκκος. Επιπλέον, η θέση του εκπροσώπου των διαιτητών δεν είναι ξεκάθαρη με πιθανό το ενδεχόμενο να τηρήσει αποχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ