aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

«Φρούριο» η Λεμεσός, το πάνω χέρι ο Κεραυνός!

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Ολοκληρώθηκε χθες η δεύτερη αγωνιστική της Basket League με σπουδαίες αναμετρήσεις και γεμάτο αμφίρροπα παιχνίδια. Στο ντέρμπι κορυφής, ο Κεραυνός ήταν ο μεγάλος νικητής καθώς «άλωσε» το «Κίτιον» κερδίζοντας την ΑΕΚ με σχετική ευκολία. Στην Λεμεσό, Απολλώνας και ΑΕΛ κέρδισαν ΕΝΠ και Ομόνοια αντίστοιχα, ενώ η ΕΘΑ «λύγισε» τον ΑΠΟΕΛ στα τελευταία στάδια του αγώνα.

Απόλλων-ΕΝΠ 89-71

Ο Απόλλωνας είναι «εδώ» και το δείχνει! Οι γαλάζιοι της Λεμεσού μετά την εξαιρετική εμφάνιση τους την πρώτη αγωνιστική στο «Λευκόθεο» (έχασαν από τον ΑΠΟΕΛ), ήταν εντυπωσιακή κόντρα στην ΕΝΠ και πήραν μια εύκολη νίκη απέναντι σε ένα σπουδαίο αντίπαλο όπως είναι το Παραλίμνι. Καλύτεροι του αγώνα οι Ρέντικας (17 πόντοι, 8 ριμπάουντ, 10 ασσίστ) και Νέυλορ (19 πόντοι, 11 ριμπάουντ). Από πλευράς ΕΝΠ, ο Τζάρβις πέτυχε 17 (1).

ΑΕΚ-Κεραυνός 59-70

«Ερυθροκίτρινο» βάφτηκε το ντέρμπι της αγωνιστικής. Ο Κεραυνός ήταν άρτια διαβασμένος, πήρε το παιχνίδι στο δικό του τέμπο και κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ με σχετική ευκολία. Η ΑΕΚ ήταν απελπιστικά άστοχη από την γραμμή των 6.75. Ενδεικτικό το ότι είχε μόλις 16% από το τρίποντο με (5/31). Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Ντάρλιν Γουίλις με 17 πόντους (1 τρίποντο, 11 ριμπάουντ, 1 ασίστ).

ΑΕΛ-Ομόνοια 72-64

Ντέρμπι είχαμε και στη Λεμεσό, με την ΑΕΛ να κερδίζει την Ομόνοια στην επιστροφή της στο «Νίκος Σολοξμωνίδης». Η «βασίλισσα» είχε σε εκπληκτική μέρα τον Ηρακλή Πιττάκα, ο οποίος πήρε από το χέρι τους γαλαζοκίτρινους και την έσπρωξε προς τη νίκη. Ο Κύπριος γκαρντ ήταν απολαυστικός (16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ) και έδειξε ότι μπορεί να ηγηθεί στην προσπάθεια που θα κάνει φέτος η ΑΕΛ. Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Νικόλα Παπαδόπουλου, προσπάθησε είχε καλή παρουσία στο γήπεδο αλλά από ότι φάνηκε δεν ήταν αρκετή για να κάνει το διπλό στην Λεμεσό.

ΕΘΑ-ΑΠΟΕΛ 60-57

Σπουδαία νίκη πέτυχε η ΕΘΑ Έγκωμης απέναντι στον ΑΠΟΕΛ στο «Ελευθέρια» (22/10). Η ομάδα του Χάντι, χάρης την σπουδαία της άμυνα και την μαχητικότητα της, «έκαμψε» την αντίσταση των γαλαζοκίτρινων, οι οποίοι αγωνίστηκαν χωρίς τον Ιερονυμίδη και τον Τζέικ Ο’ Μπράιαν. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Τόμας της ΕΘΑ με 16 πόντους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ