aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Φουσκώνει» ο λογαριασμός για ΑΕΚ – Απόλλωνα, τα έσοδα της ΑΕΛ

«Φουσκώνει» ο λογαριασμός για ΑΕΚ – Απόλλωνα, τα έσοδα της ΑΕΛ

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Το ευρωπαϊκό οδοιπορικό για ΑΕΚ και Απόλλωνα συνεχίζεται με τις δύο ομάδες να κυνηγούν ότι και πέρυσι. Την είσοδο, δηλαδή, στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αντίθετα η ΑΕΛ αποχαιρέτησε τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις χωρίς να καταφέρει να περάσει κάποιο γύρο, αφού άρχισε τις υποχρεώσεις της από τον β’ προκριματικό.

Οι γαλαζοκίτρινοι ηττήθηκαν 1-0 από τον Άρη και σε συνδυασμό με το ισόπαλο 0-0 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αποκλείστηκαν και έβαλαν στο ταμείο τους 260.000 ευρώ που δίνει η ΟΥΕΦΑ ως μπόνους συμμετοχής στον β’ προκριματικό γύρο.

ΑΕΚ και Απόλλωνας άρχισαν το «ταξίδι» στην Ευρώπη από τον α’ προκριματικό γύρο και έχουν ήδη εγγυημένα έσοδα 780.000 ευρώ! 240.000 ευρώ από τη συμμετοχή στον α’ προκριματικό, 260.000 ευρώ από τη συμμετοχή στον β’ προκριματικό και 280.000 ευρώ από τη συμμετοχή στον γ’ προκριματικό γύρο.

Διαβάστε επίσης: Οι πιθανοί αντίπαλοι Απόλλωνα και ΑΕΚ στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ

Εφόσον προκριθούν στη φάση των πλέι οφ θα εισπράξουν άλλα 300.000 ευρώ, τα οποία όμως δεν θα πάρουν εάν καταφέρουν να πετύχουν το μεγάλο στόχο της πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ποιος θα νοιάζεται όμως, αφού η ΟΥΕΦΑ ανταμείβει με 2.920.000 ευρώ τις 48 ομάδες που συμμετέχουν στους ομίλους. Επιπλέον θα καρπωθούν χρήματα με βάση το μπόνους για τη βαθμολογία των τελευταίων δέκα χρόνων στο ranking της ΟΥΕΦΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ