aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Φωτοβολίδα» Τσάμπιονς Λιγκ!

«Φωτοβολίδα» Τσάμπιονς Λιγκ!

Η πρώτη «φωτοβολίδα» που έσκασε χθες βράδυ στο Τσίρειο Στάδιο, δεν ήταν από τους χιλιάδες τρελαμένους Απολλωνίστες, οι οποίοι μαζεύτηκαν για να γιορτάσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αυτή, εκτοξεύτηκε από το αριστερό πόδι του Γκουστάβο Λέντες, όταν το χρονόμετρο σημάδευε το 50ό λεπτό, με την μπάλα να τραντάζει τα δίχτυα του Δημήτρη Δημητρίου. Η ΑΕΚ άντεξε, διαφύλαξε ως κόρην οφθαλμού το προβάδισμα στο σκορ (1-0) και με το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή, απογειώθηκε αυτομάτως στ’ αστέρια!

Η ομάδα Λάρνακας απέδρασε με το «διπλό» από τη Λεμεσό και σε συνδυασμό με την ήττα του ΑΠΟΕΛ την ίδια ώρα στην Πάφο (1-3), άρπαξε το «χρυσό κόκκαλο» από το στόμα των πρωτευουσιάνων. Εν προκειμένω τη 2η θέση και για πρώτη φορά εξασφάλισε εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, σκορπώντας μεγάλη χαρά στον κόσμο της. Μετά από την περσινή αποτυχημένη σεζόν, οι Λαρνακείς όχι μόνο επιστρέφουν στις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, αλλά έχουν στο χέρι εκείνο το «χαρτάκι», το οποίο εάν αξιοποιήσουν το καλοκαίρι σωστά, το ευρωπαϊκό ταξίδι μπορεί να διαρκέσει τουλάχιστον έως τον Δεκέμβριο (συμμετοχή σε όμιλο).

Διοίκηση, τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές, πανηγύρισαν αργά το βράδυ στο σωματείο με τον κόσμο που μαζεύτηκε, την ομολογουμένως τεράστια επιτυχία, ανανεώνοντας το ραντεβού για τις διπλές αναμετρήσεις στον 2ο προκριματικό.

Εκεί, αποθεώθηκε και ο Ιβάν Τρισκόφσκι, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 15 τέρματα. «Είμαι τρομερά περήφανος, έψαχνα για χρόνια στη σειρά αυτό το βραβείο, ήμουν πάντα πολύ κοντά, αλλά αυτή ήταν η χρονιά μου. Ήταν ομαδική προσπάθεια, δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τους συμπαίκτες μου. Είμαι περήφανος», δήλωσε ο έμπειρος επιθετικός.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι πολύ σημαντικό που κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα και πολύ πιο σημαντικό που κερδίσαμε ξανά», ανέφερε τρισευτυχισμένος ο Νταβίδ Μπαντία. «Είναι κάτι το ιστορικό, είμαι πολύ χαρούμενος για τη 2η θέση και για την πρόκρισή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ», συμπλήρωσε ο Καταλανός προπονητής της ΑΕΚ, ο οποίος παρεμπιπτόντως δήλωσε άγνοια για το τι θα γίνει με το συμβόλαιό του που εκπνέει τέλος του τρέχοντος μήνα.

Το χθεσινό παιχνίδι ήταν επιεικώς μέτριο. Ούτε στα δάχτυλα των δύο χεριών δεν μετρούνταν οι καλές φάσεις για γκολ, με τους μονομάχους να υποπίπτουν σε σωρεία λαθών. Ιδιαίτερα οι αδιάφοροι βαθμολογικά γηπεδούχοι, οι οποίοι ωστόσο είδαν την μπάλα στην πρώτη «επίσκεψη» στην αντίπαλη περιοχή να χτυπά και στα δύο κάθετα δοκάρια, μετά από σουτ του Τζουμ (16΄). Ξέχωρα από την εν λόγω φάση, μόλις άλλες τρεις ευκαιρίες με τον Αλμπάνη δημιούργησαν (37΄, 74΄, 87΄).

Η ΑΕΚ, την ίδια ώρα, δεν έκανε κάτι το φοβερό και τρομερό. Ιδιαίτερα κατά το πρώτο μισό του 90λεπτου, όπου απείλησε μόνο σε κεφαλιά του Γκαρσία που σταμάτησε στο δοκάρι (45΄).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ