aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Φωτογράφισε» αύξηση ομάδων ο Σοφοκλέους, πρότεινε κλήρωση ή αποζημίωση

«Φωτογράφισε» αύξηση ομάδων ο Σοφοκλέους, πρότεινε κλήρωση ή αποζημίωση

Την αύξηση των ομάδων του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας από 12 σε 14 για μία σεζόν ευνοούν οι σχεδόν όλες οι ομάδες. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους μιλώντας στον Super Sport FM (104,0) οι πλείστοι πρόεδροι των ομάδων της πρώτης εξάδας ήταν θετικοί σε αυτή την πρόταση στην τηλεδιάσκεψη της περασμένης Δευτέρας.

Ο Ανδρέας Σοφοκλέους χαρακτήρισε άδικο να υποβιβαστεί ο Εθνικός Άχνας που βρίσκεται κοντά βαθμολογικά από τις ομάδας που προπορεύονται και εισηγήθηκε για τις θέσεις ανόδου από τη Β’ Κατηγορία είτε ν’ ανέβουν οι δύο πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα (Καρμιώτισσα και Ερμής) και ν’ αποζημιωθούν οι δύο που ακολουθούν (Άρης και Αγία Νάπα), είτε να γίνει κλήρωση για το ποιες δύο θα πάρουν τα εισιτήρια ανόδου.

«Αν το πρωτάθλημα δεν προχωρήσει σημαίνει ότι πρέπει να παρθεί απόφαση για το ποιοι ανεβαίνουν ποιοι πέφτουν. Αφήνω τη Δόξα που είναι μακριά, θα είναι δίκαιο για τον Εθνικό Άχνας που έχει ελάχιστη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες να τον στείλουμε στη Β’ Κατηγορία; Για τον Άρη και την Αγία Νάπα που είχαν τις ελπίδες τους να ανέβουν από τη Β’ Κατηγορία θα είναι δίκαιο; Για σκοπούς δικαιοσύνης να το κάνουμε 14 ομάδες για μια σεζόν, αλλά από τη μεθεπόμενη σεζόν να είναι 12 πάλι οι ομάδες. Εγώ θα πρότεινα οι τέσσερις που διεκδικούν θέση από τη Β’ Κατηγορία στην Α’ Κατηγορία να πάνε σε κλήρωση ή να κλειδώσει με τις θέσεις που βρίσκονται (δηλαδή άνοδο Καρμιώτισσας και Ερμή) και οι άλλες δύο ομάδες (Άρης και Αγία Νάπα) που διεκδικούσαν την άνοδο να αποζημιωθούν οικονομικά», είπε ο Ανδρέας Σοφοκλέους ενώ ερωτηθείς αν βρίσκει σύμφωνους και τους υπόλοιπους πρόεδρους η πρόταση για αύξηση των ομάδων σημείωσε πως οι πλείστοι είναι θετικοί.

Σε ερώτηση κατά πόσο είναι υπό συζήτηση η επανέναρξη του πρωταθλήματος στο πρώτο γκρουπ της Α’ Κατηγορίας και όχι του β’ γκρουπ, ανέφερε: «Δεν θα ήταν δίκαιο να παιχτεί το πρώτο γκρουπ και οι άλλοι να μην παίξουν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ