aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣFootball Stars Day: Οι... αστέρες των κυπριακών γηπέδων έβαλαν «Γκολ στη Ζωή»

Football Stars Day: Οι… αστέρες των κυπριακών γηπέδων έβαλαν «Γκολ στη Ζωή»

Η ΑΕΚ Αρένα φιλοξένησε φέτος την Football Stars Day με τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του Πρωταθλήματος Cyta να αγωνίζονται για καλό σκοπό, αφού όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων (€5 και €1 το παιδικό) θα διατεθούν για την ανέγερση της πτέρυγας που θα στεγάσει το Τμήμα Ατυχημάτων & Επειγόντων Περιστατικών στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Οι καλύτεροι  προπονητές και ποδοσφαιριστές των 12 ομάδων, όπως του επέλεξε το κοινό σε διαδικτυακή ψηφοφορία, βρέθηκαν στην ΑΕΚ Αρένα αναδεικνύοντας την ανθρώπινη πλευρά του ποδοσφαίρου: άπαντες ενωμένοι για έναν ιερό σκοπό. Μαζί τους μια σειρά από θρυλικούς πρώην ποδοσφαιριστές όπως Κετσπάγια, Σπόλιαριτς, Οκκάς, Κωνσταντίνου και άλλοι σε μια ποδοσφαιρική γιορτή που έκρυβε πολλές εκπλήξεις, για όλη την οικογένεια.

Αποκορύφωμα της εκδήλωσης ήταν ο αγώνας Κύπριοι vs Ξένοι σε δύο ημίχρονα των 20 λεπτών, ενώ πέρα από τον αγώνα επίλεκτων ποδοσφαιριστών εμφανίστηκαν στο ημίχρονο θρυλικοί, πρώην ποδοσφαιριστές έλαβαν μέρος σε πέντε δύσκολες ποδοσφαιριστές δοκιμασίες συλλέγοντας συνολικά €2.400 για κοινωφελείς οργανισμούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του «Γκολ στη Ζωή». Συγκεκριμένα έλαβαν μέρος οι Γιασεμάκης Γιασεμή, Τιμούρ Κετσπάγια, Σίμος Κρασσάς, Μιχάλης Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Μακρίδης, Γιάννος Οκκάς, Κούλλης Παύλου, Μιλένκο Σπόλιαριτς, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης και Ηλίας Χαραλάμπους.

Πέραν από το ποδοσφαιρικό κομμάτι υπήρχε πλούσιο χορευτικό πρόγραμμα από την Σχολή Χορού της Αντιγόνης Τασουρή, μουσική από Djs, συμμετοχή ακαδημιών αλλά και ρίψη αλεξιπτωτιστών της Εθνικής Φρουράς. Την ομάδα των Κύπριων κοούτσαραν οι Σάββας Πουρσαϊτίδης και Σωφρόνης Αυγουστή ενώ την ομάδα των Ξένων/ Κοινοτικών οι Πάολο Τραμετσάνι και Ιμανόλ Ιντιάκεθ, όπως προέκυψαν από ψηφοφορία του κοινού.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι οι Κύπριοι επικράτησαν με 4-3. Τα γκολ της κυπριακής ομάδας πέτυχαν οι Μηνάς Αντωνίου (1-1), Μακρής (2-1), Μυτίδης (3-1) και το νικητήριο ο Χατζηβασίλης (4-3) στην εκπνοή. Για τους Ξένους το σκορ άνοιξε ο Τρισκόφσκι (0-1), ο Νέμετς μείωσε σε 2-3 και ο Κολοβός ισοφάρισε (3-3). Ο Τρισκόφσκι είναι ο μοναδικός που έχει σκοράρει και στις δύο Football Stars Day. Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 2.000 θεατές.

ΚΥΠΡΙΟΙ (Σ. Πουρσαϊτίδης – Σ. Αυγουστή): Νεκτάριος Αλεξάνδρου, Μηνάς Αντωνίου, Έλενα Αριστοδήμου, Άντρη Βιολάρη, Χρίστος Γουίλερ, Δημήτρης Δημητρίου, Μιχάλης Ιωάννου, Ιωάννης Κούσουλος, Ιωάννης Κωστής, Ανδρέας Μακρής, Ρενάντο Μαργκάσα, Γιώργος Μερκής, Νέστωρας Μυτίδης, Μαρινέλλα Παναγιώτου, Κωνσταντίνος Πέτρου, Ιωάννης Πίττας, Αλίστερ Ρέινολντς, Χριστιάνα Σολωμού, Ματία Σπόλιαρτις, Ιωάννης Χατζηβασίλης, Πέτρος Ψύχας

ΞΕΝΟΙ (Π. Τραμετσάνι, Ι. Ιντιάκεθ): Ρεμπέκα Ελόν Αμόν, Μάρκο Αντάμοβιτς, Μούσα Αλ-Ταμάρι, Μπρούνο Βάλε, Ρόμπερτ Βεσελόφσκι, Πραξιτέλης Βούρος, Έκτορ Γιούστε, Τζόρντι Γκόμες, Ρόμαν Γκολομπάρτ, Καρλάο, Μέρι Κάιτλιν, Νταβίντ Καταλά, Δημήτρης Κολοβός, Άντερσον Κορέια, Κέβιν Λαφράνς, Νούνο Μοράις, Άνταμ Νέμετς, Ματ Ντάρμπισαϊρ, Ελένη – Δανάη Σιδηρά, Γκόρντον Σίλντεφελντ, Ιβάν Τρισκόφσκι, Κριστίνα Φρίντα.

Τον αγώνα διεύθυνε ο Βασίλης Δημητρίου.

Συνδιοργανωτές ήταν η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και ο Εθελοντικός – Φιλανθρωπικός Οργανισμός των Ποδοσφαιριστών «Γκολ στη Ζωή». Στήριξαν ο ΚΟΑ και ο ΠΑΣΠ. Μέγας χορηγός ήταν η ΟΠΑΠ Κύπρου. Χορηγοί ήταν η Τράπεζα Κύπρου, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, τα εστιατόρια Ocean Basket και η Πετρολίνα. Τηλεοπτικός συνεργάτης ήταν η Cytavision που μετέδωσε ζωντανά τον αγώνα. Υποστηρικτές ήταν η Kapnos Airport Shuttle, η ACS Courier και η Πήγασος Πληροφορική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ