aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΦλοριάν Τολεμές των ρεκόρ

Φλοριάν Τολεμές των ρεκόρ

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Την κορυφαία σεζόν στην καριέρα του διανύει ο Φλοριάν Τολεμές ο οποίος κόντρα στον Άρη οδήγησε την ΑΕΚ στο τρίποντο. Ο Γάλλος επιθετικός τα έκανε όλα σκοράροντας τρεις φορές, βάζοντας τέλος στη δυστοκία των προηγούμενων αγώνων και παίρνοντας την πλέον καλύτερη τονωτική ένεση ενόψει του ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στο ΓΣΠ.

Διαβάστε επίσης: Στην ούγια… ΦΛΟΡΙΑΝ!

Για έναν παίκτη που σκοράρει πάνω από 10 γκολ τη σεζόν, το πιο λογικό θα ήταν να ήταν σύνηθες φαινόμενο να πετυχαίνει χατ τρικ. Να όμως που για τον Τολεμές δεν ίσχυε, μιας και ποτέ στο παρελθόν ο 32χρονος επιθετικός δεν είχε πετύχει τρία γκολ σε ένα ματς στην καριέρα του και γι’ αυτό πήρε την μπάλα σπίτι του με τις υπογραφές των συμπαικτών του. Επομένως η 13η Ιανουαρίου ήταν ξεχωριστή ημέρα για τον ίδιο, ενώ σύντομα ευελπιστεί να πετύχει άλλο ένα ρεκόρ.

Διαβάστε επίσης: Μόνος του (Φλοριάν) και όλοι τους! (video)

Αν πετύχει άλλο ένα γκολ θα φτάσει τα 19 και θα πιάσει το δικό του προσωπικό ρεκόρ που το έχει πετύχει στην ισπανική Καρταχένα (Γ’ κατηγορία) τη σεζόν 2012-13. Με άλλα δύο τέρματα θα «σπάσει» το δικό του ρεκόρ και δεν θα αργήσει να το κάνει και αυτό.

Διαβάστε επίσης: Σαν… τον Φλοριάν!

Πάντως το παιχνίδι με τον Άρη δεν ήταν τόσο εύκολο όσο δείχνει το τελικό 4-1. Η ομάδα της Λάρνακας στο πρώτο μέρος βρήκε πολλές δυσκολίες, βρέθηκε πίσω στο σκορ και πάλι καλά γι’ αυτήν που πρόλαβε να ισοφαρίσει. Στην επανάληψη, όμως, ανέβασε ρυθμό με αποτέλεσμα να φτάσει στην ανατροπή με ένα μεγάλο αποτέλεσμα.

Διαβάστε επίσης: Τι συμβαίνει Φλοριάν;

Θετικότατος ήταν ο Νέλσον που έκανε πολύ καλό παιχνίδι από την ώρα που μπήκε στο ματς, ενώ για τον Τολεμές τα λόγια είναι περιττά. Ειδικά το πρώτο του γκολ, λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου με το οποίο έφερε το ματς στα ίσα, ήταν σημαντικό. Ο Χέφελ αγωνίστηκε σχεδόν σε όλο το ματς δεξιά δείχνοντας ότι ακόμη δεν είναι 100% έτοιμος, ενώ ο Τομάς δείχνει πως ανεβαίνει παιχνίδι με παιχνίδι και γίνεται όλο και καλύτερος. Αν φορμαριστεί σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος θα είναι σαν μετεγγραφή για τους κιτρινοπράσινους.

Διαβάστε επίσης: Μπαμπέ, Λακαζέτ και… Φλοριάν (pic)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ