aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΦλοριάν και Ακοράν, οι… δασοφύλακες! (video+pics)

Φλοριάν και Ακοράν, οι… δασοφύλακες! (video+pics)

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Εύκολο βράδυ για την ΑΕΚ στο Δασάκι όπου επικράτησε 3-0 επί του Εθνικού, με σκόρερ τους Φλοριάν Τολμές και Ακοράν. Οι κιτρινοπράσινοι πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση με τον εξαιρετικά φορμαρισμένο Γάλλο επιθετικό να πετυχαίνει τα δύο εκ των τριών γκολ της ομάδας του, ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού.

Συντριπτική η κατοχή της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, και η ομάδα του Ιδιάκεθ δημιούργησε αρκετές αξιόλογες ευκαιρίες και ήταν θέμα χρόνου να ανοίξει το σκορ στο Δασάκι. Ο… συνήθης ύποπτος Τολμές πήδηξε πιο ψηλά από όλους, έπιασε την κεφαλιά και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ακοράν αξιοποίησε την ασταθή απόκρουση του Μπογκαντίνοφ, έπιασε το «ριμπάουντ» και με πλασέ διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με αντεπιθέσεις να φτιάξουν προϋποθέσεις για γκολ, ωστόσο δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία του Πάμπλο, πέραν από το σουτ του Κυπριανού λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα, το οποίο απέκρουσε ο κίπερ της ΑΕΚ.

Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ διαχειρίστηκε το υπέρ της αποτέλεσμα, και συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι. Ο Τολμές στο 79ο λεπτό πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ για σήμερα και τρίτο της ομάδας του, όταν νίκησε τον Μπογκατίνοφ και πάλι με κεφαλιά, μετά από σέντρα… ακριβείας του Τέτε. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι όποιες ελπίδες των γηπεδούχων για βαθμολογικό όφελος εξανεμίστηκαν και οι κιτρινοπράσινοι πήραν το τρίποντο που τους διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας.

Την ερχόμενη αγωνιστική, η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την ομάδα της Πάφου (26/11, 16:00), και ο Εθνικός τον Απόλλων (27/11, 19:00) στο Τσίρειο στάδιο.

Εθνικός Άχνας (Γκιόργκι Τζιχράντζε): Μπογκατίνοφ, Φιλίποφ, Στόιτσεφ, Ρόγκατς, Σικάρσκι, Ντόβπνια, Αρέστη, Ιλουρίντζε (45′ Γκαβρίλα), Κυπριανού (76′ Ηλία), Παπαγεωργίου, Χαραλάμπους (64′ Ενέσκου).

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ): Πάμπλο, Ακοράν, Μουρίγιο (86′ Νέλσον), Μοϊσόφ, Καταλά, Τέτε, Τρισκόφσκι, Λαμπάν, Λαρένα, Χέφελ (63′ Τομάς), Φλοριάν (82′ Ρουσιάς).

Σκόρερ: 39′, 79′ Φλοριάν, 42′ Ακοράν

Κίτρινες: Σικάρσκι, Στόιτσεφ / Μουρίγιο

Αποβολές:

Γήπεδο: Εθνικού Άχνας (Δασάκι)

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος

Α’ Βοηθός: Τούρος Δώρος

Β’ Βοηθός: Τζιωρτζής Ομηρος

4ος: Ψευδιώτης Κώστας

Παρατηρητής Διαιτησίας: Παπαβαρνάβας Μιχάλης

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ