aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαBUNDESLIGAFIFA: «Λιγότερες διοργανώσεις και μείωση ομάδων…»

FIFA: «Λιγότερες διοργανώσεις και μείωση ομάδων…»

Στα προηγούμενα χρόνια, ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, σκεφτόταν νέες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις, λες κι αυτές που ήδη υπάρχουν είναι λίγες.

Με την κατάσταση όμως όσον αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού και σε περίοδο που οι μικρομεσαίοι σύλλογοι στην Κύπρο θα ζητήσουν αύξηση ομάδων, σκέφτεται αναδιαμόρφωση του ποδοσφαιρικού τοπίου στον κόσμο ο Ιταλός επικεφαλής της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Για το πρώτο διάστημα στη μετά-κορωνοϊού εποχή, άπαντες να προστατευθούν και να μη διατρέξει κίνδυνο η υγεία και η σωματική τους κατάσταση και η αναδιαμόρφωση μοιάζει ιδανική λύση.

Ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει ξανά άθλημα όταν θα κριθεί ότι μπορεί να γίνει αυτό και είναι απόλυτα ασφαλές μετά την έξαρση του Covid-19, έδειξε να σκέφτεται νέους τρόπους διεξαγωγής των διοργανώσεων, τουλάχιστον για λίγο καιρό…

«Εξετάζουμε όλες τις παραμέτρους και τις επιλογές μας. Ίσως να κάνουμε ένα βήμα προς τα πίσω στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο… Να εξετάσουμε διαφορετικά φορμάτ τουρνουά. Λιγότερες διοργανώσεις, αλλά με περισσότερο ενδιαφέρον. Ίσως και λιγότερες ομάδες, με περισσότερη ισορροπία στη δυναμική. Ίσως και λιγότερα παιχνίδια για να προστατεύσουμε την υγεία των ποδοσφαιριστών. Δίχως ωστόσο να χάνεται το επίπεδο του ανταγωνισμού», είπε μεταξύ άλλων στην Gazzetta dello Sport!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ