aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΦέρνουν νέες μαρτυρίες στην Κύπρο για τα στημένα

Φέρνουν νέες μαρτυρίες στην Κύπρο για τα στημένα

Περαιτέρω μαρτυρίες από την Ισπανία για στημένους αγώνες με την εμπλοκή πρώην ποδοσφαιριστή κυπριακής ομάδας, φαίνεται ότι ζήτησε από την Αστυνομία ο Γενικός Εισαγγελέας.

Χθες ο Κώστας Κληρίδης μετά που μελέτησε τον φάκελο που του διαβίβασε η Αστυνομία από το τέλος Ιανουαρίου, έδωσε οδηγίες στους ανακριτές για τα περαιτέρω βήματά τους, ώστε η υπόθεση να διερευνηθεί πλήρως για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αδικήματα και από ποιους.

Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι δόθηκαν οδηγίες προς του ανακριτές να απευθυνθούν εκ νέου στις ισπανικές Αρχές για το θέμα για περαιτέρω μαρτυρία που θ’ αφορά τον τρόπο συλλογής του υλικού που ήδη διαβιβάστηκε. Σε δεύτερο στάδιο, δεν αποκλείεται Κύπριοι ανακριτές να μεταβούν στην Ισπανία για να συνεργαστούν με συναδέλφους τους που έχουν ήδη προβεί σε έρευνα για το θέμα των στημένων αγώνων.

Η εμπλοκή της Κύπρου σε έρευνα των Ισπανών προέκυψε, όταν οι Αρχές της χώρας διερευνούσαν υπόθεση εκεί. Μεταξύ άλλων συγκέντρωναν στοιχεία μέσω παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και όπως αναφέρθηκε, Ισπανός ποδοσφαιριστής που παρακολουθείτο συνομιλούσε με Ισπανό ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Λάρνακας.

Κατά τη συνομιλία έγινε αναφορά σε ποια παιχνίδια στην Κύπρο να γίνει στοιχηματική δραστηριότητα, ενώ υπάρχουν και άλλες αναφορές στην έρευνα που εμπλέκουν τη χώρα μας σε στημένους αγώνες. Όταν έγιναν γνωστά όλα αυτά, ζητήθηκε όπως το περιεχόμενο των ηχογραφημένων συνομιλιών σταλεί στην Κύπρο για μελέτη. Όντως αυτό έγινε και μάλιστα Ισπανοί ανακριτές ήρθαν στην Κύπρο και παρακάθισαν σε σύσκεψη για το ζήτημα, συζητώντας τα ευρήματά τους.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο Γενικός Εισαγγελέας που έδωσε οδηγίες όπως απομαγνητοφωνηθεί το περιεχόμενο των συνομιλιών, όπως και έγινε. Μάλιστα μεταφράστηκαν στα ελληνικά και οι ανακριτές επανήλθαν στον Γενικό Εισαγγελέα με το ερώτημα κατά πόσον οι μαρτυρίες αυτές μπορούν να γίνουν αποδεκτές, ώστε ν’ αρχίσουν έρευνες στην Κύπρο.

Τώρα, με τις νέες οδηγίες του Γ. Εισαγγελέα αναμένεται να ληφθούν μαρτυρίες ώστε το περιεχόμενο των συνομιλιών να μπορεί να μετατραπεί σε βάση για έρευνες εδώ. Σημειώνεται ότι για το θέμα, όπως εγνώσθη, δεν είχε ενημερωθεί ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Σαββίδης, που συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο του για ενημέρωση.

Όπως εκτιμάται, θα γίνουν όλες οι προσπάθειες ώστε ν’ ανοίξει νέος κύκλος ερευνών για το θέμα των στημένων και οι μαρτυρίες των ισπανικών Αρχών να μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν ως βάση των ενεργειών Κυπρίων ανακριτών εδώ. Σύντομα θα σταλεί προς τούτο αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ισπανικές Αρχές και θ’ αναμένεται το αποτέλεσμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ