aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΦενέρμπαχτσε - ΑΕΚ 2-0: Το αήττητο έπεσε στην Πόλη

Φενέρμπαχτσε – ΑΕΚ 2-0: Το αήττητο έπεσε στην Πόλη

Η ΑΕΚ προσπάθησε να κοιτάξει στα μάτια τη Φενέρμπαχτσε στο «Σουκρού Σαράτσογλου», αλλά δεν διατήρησε το εκτός έδρας αήττητό της στις φετινές ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αντιθέτως, με το αποψινό 0-2 επιστρέφει με άδεια χέρια από την Κωνσταντινούπολη. Παραμένει όμως στην τρίτη θέση του 2ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ με τρεις βαθμούς, αφού ηττήθηκε και η Ντίναμο Κιέβου από την Ρεν και εξακολουθεί να είναι άποντη.

Ο Χοσέ Λουίς Όλτρα το είπε και το έκανε. Ήθελε να δει μια ομάδα να παίζει για τη νίκη και όχι να κλείνεται στο καβούκι της. Πράγματι, οι ποδοσφαιριστές του δεν έμειναν στο μισό γήπεδο. Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου, έπαιξαν στα ίσα την αντίπαλό τους, παρά την πίεση των γηπεδούχων.

Ωστόσο, μια ολιγωρία της αμυντικής γραμμής, έφερε τον Μπατσουαγί σε ευνοϊκή θέση στο 26’, ο οποίος με σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον -πολύ καλό απόψε- Πίριτς. Οι Τούρκοι έψαξαν βεβαίως και δεύτερο γκολ, δυσκολεύτηκαν όμως επειδή βρήκαν σε πολύ καλό βράδυ τον Σλοβένο κίπερ, ο οποίος διατηρούσε τους Λαρνακείς στο κόλπο για απόσπαση βαθμού στην Πόλη.

Ειδικά στο διάστημα 45’-55’ είχε πολλή δουλειά, με πιο δύσκολη στιγμή το 55’, όταν αλλοίωσε μεν την πορεία της μπάλας σε διαγώνιο σουτ του Μορ, αλλά χρειάστηκε η συμβολή του δοκαριού για να αποφευχθεί το δεύτερο γκολ.

Οι κιτρινοπράσινοι μεσοεπιθετικά στο σύνολο του ματς ήταν καλοί έως την αντίπαλη περιοχή. Τα χαλούσαν στη συνέχεια, καθώς οι πλείστες προσπάθειές τους ήταν ημιτελείς και μοιραία, το γκολ δεν ήρθε ποτέ. Είχαν απέναντί τους μια πολύ καλή ομάδα βεβαίως, με πολύ καλούς αμυντικούς, εντούτοις ήθελε λίγη περισσότερη πίστη ή καθαρό μυαλό στην τελική απόφαση για πάσα ή για σουτ.

Αποκορύφωμα το χαμένο τετ α τετ του Φαράζ, ο οποίος προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Μπαγιντίρ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Τελικά, οι Τούρκοι ησύχασαν στο 79’ όταν ήρθε το αυτογκόλ του Μάμα, μετά από εκτέλεση φάουλ.

Πλέον, οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους την άλλη Πέμπτη στο ΑΕΚ Αρένα. Στο γήπεδό της, η ομάδα της Λάρνακας αναμένεται να παρουσιαστεί καλύτερη για να κυνηγήσει με περισσότερες αξιώσεις τη νίκη.

Capture

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Φενέρμπαχτσε (Ζόρζε Ζέσους): Μπαγιντίρ, Σάμουελ (72′ Καντιόγλου), Γ. Ενρίκε, Σάλαϊ, Αλιόσκι, Κρέσπο, Γιούσεκ, Λ. Ενρίκε (72′ Βαλένσια), Μορ (72′ Καχβετσί), Ρόσι (88′ Αζίζ), Μπατσουαγί (88′ Γκιουλέρ).

AEK (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες, Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Γκαρσία, Μάμας, Σανχούρχο (69′ Ναούμ), Λέντες (80′ Πονς), Φαράζ, Άλτμαν (69′ Ολατούντζι), Λόπες (80′ Τρισκόφσκι).

Σκόρερ: Μπατσουαγί 26′, Μάμας (αυτ.) 79′ / –

Κίτρινες: Σάμουελ / Σανχούρχο, Φαράζ, Άλτμαν

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Σουκρού Σαράτσογλου».

Διαιτητής: Κρις Κάβανα (Αγγλία).

Α’ Βοηθός: Ντάλιεν Κουκ (Αγγλία).

Β’ Βοηθός: Χάρι Λέναρντ (Αγγλία).

4ος: Ρόμπερτ Τζόουνς (Αγγλία).

VAR: Πίτερ Μπανκς (Αγγλία).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη παιχνιδιού.

6′ Ο Φαράζ σούταρε και βρήκε δοκάρι από πλάγια θέση, αλλά δεν μετρά η φάση επειδή σηκώθηκε η σημαία για οφσάιντ.

10′ Διπλό όχι του Πίριτς! Πρώτα σε εκτέλεση φάουλ του Λ. Ενρίκε και έπειτα σε σουτ του Αλιόσκι.

13′ Αντεπίθεση με το Φαράζ, κόρνερ για την ΑΕΚ.

14′ Εκτελέστηκε με κομπίνα, ο Άλτμαν σούταρε εκτός περιοχής, η μπάλα σε κόντραρε και βγήκε πλάγιο άουτ.

15′ Σέντρα του Φαράζ, δεν πρόλαβε ο Άλτμαν.

17′ Ο Ρόσι μπήκε στην περιοχή και σούταρε από αριστερά, ο Πίριτς έπεσε και μπλόκαρε.

20′ Δεν μένει πίσω η ΑΕΚ, αντιθέτως πιέζει ψηλά και όποτε μπορεί αντεπιτίθεται. Παίζει στα ίσα την τουρκική ομάδα.

26′ ΓΚΟΛ 1-0! Ο Μπατσουαγί με σουτ νίκησε τον Πίριτς. Ο Βέλγος δέχτηκε τη μακρινή μπαλιά, βγήκε μόνος προστά από τον κίπερ της ΑΕΚ και σουτάροντας από το ύψος της περιοχής τον νίκησε.

35′ Τεράστια απόκρουση του Πίριτς σε τετ α τετ με τον Μορ.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

46′ Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου.

50 Καλό σουτ του Κρέσπο από θέση εκτός περιοχής, η μπάλα λίγο πάνω από την εστία.

52′ Διαγώνιο σουτ του Σάμπουελ, η μπάλα άουτ.

53′ Αδύναμο σουτ του Κρέσπο, η μπάλα άουτ.

55′ Δοκάρι με πλάγιο σουτ του Μορ. Η πορεία της μπάλας αλλοιώθηκε με απόκρουση του Πίριτς.

55′ Πιο πιεστική η Φενέρμπαχτσε στο πρώτο δεκάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου, μπήκε δυνατά για να τελειώσει το ματς και υποχρέωσε σε παθητικό ρόλο την ΑΕΚ.

63′ Κακό σουτ του Λ. Ενρίκε από πλάγια θέση εντός περιοχής.

65′ Σουτ του Λ. Ενρίκε εντός περιοχής, η μπάλα πήρε κατεύθυνση στο τέρμα, αλλά χτύπησε στο σώμα του Ροσάλες και άλλαξε πορεία για να χαθεί η ευκαιρία για τη Φενέρ.

65′ Ο Φαράζ έχασε τεράστια ευκαιρία σε αντεπίθεση. Βγήκε μόνος μπροστά από τον Μπαγιντίρ, προσπάθησε να τον… κρεμάσει και έστειλε την μπάλα άουτ.

71′ Εκτέλεση φάουλ του Λέντες, τακουνάκι ο Λόπες, μπλόκαρε ο Μπαγιντίρ.

71′ Εκτός περιοχής σουτ του Λέντες, η μπάλα πάνω από την εστία.

79′ ΓΚΟΛ 2-0: Αυτογκόλ του Μάμα. Μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Κύπριου μέσου και κατέληξε στα δίχτυα.

Τέλος παιχνιδιού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ