aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Φαβορί ο ΑΠΟΕΛ με τον Απόλλωνα, δεν πείθουν ΑΕΚ και ΑΕΛ»

«Φαβορί ο ΑΠΟΕΛ με τον Απόλλωνα, δεν πείθουν ΑΕΚ και ΑΕΛ»

Όταν μιλάει ο Τιμούρ Κετσπάγια, πάντα κάτι ενδιαφέρον θα πει και οι δηλώσεις του «πουλούν» αρκετά. Όντας καλεσμένος των συναδέλφων Στέλιου Παπαμωϋσέως και Γρηγόρη Γεωργίου χθες βράδυ και στην εκπομπή «Θύρα Σίγμα», μίλησε για την 20η αγωνιστική, για το πώς βλέπει ο ίδιος της ομάδες που πρωταγωνιστούν και για πολλά άλλα… 

«Κάποιοι ήταν κερδισμένοι. ΑΕΚ και Ομόνοια δεν πήραν βαθμούς. Πιστεύω ότι οι ομάδες που έπρεπε να κερδίσουν κερδίσανε και τα αποτελέσματα είναι αυτά που περιμένει ο κόσμος», είπε αρχικά και ακολούθως, μίλησε για τον Απόλλωνα, τον ΑΠΟΕΛ και την ΑΕΛ.

«Ο Απόλλωνας είναι πιο επικίνδυνος για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ. Η ΑΕΛ έφερε κάποιους καλούς παίκτες, αλλά έχασε ένα καλό ποδοσφαιριστή (σ.σ. Σιέλη). Είναι εκεί, όμως, όπως και η ΑΕΚ, αλλά δεν πείθουν πως μπορούν. Ο ΑΠΟΕΛ είναι το πρώτο φαβορί, αυτό δεν είναι καινούργιο. Ο Απόλλωνας το ποδόσφαιρο που παίζει στέλνει ένα δυνατό μήνυμα. Το καλό είναι πως τέσσερις ομάδες είναι εκεί και θέλουν το πρωτάθλημα».

Για την ευρεία νίκη του ΑΠΟΕΛ: «Όταν έχεις αυτή την πολυτέλεια να φέρεις παίκτη που αγωνίστηκε στο Ισπανικό πρωτάθλημα σε μια ομάδα που θέλει το πρωτάθλημα, ενώ πέτυχε και δύο γκολ, τότε δεν χρειάζεται να πεις κάτι άλλο. Το σημαντικότερο είναι πως θέλει να πάρει πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι θα πρέπει να φέρουν έναν αμυντικό στο στιλ του Καρλάο. Αν θα κάνει κίνηση ο ΑΠΟΕΛ θα κάνει σ’ αυτή τη θέση».

Ακολούθως υποστήριξε πως το πρωτάθλημά μας πρέπει να διεξάγεται με λιγότερες ομάδες. «Οι 14 ομάδες δεν βοηθάνε το πρωτάθλημα μας να γίνει καλύτερο», είπε ο Γεωργιανός τεχνικός και συνέχισε: «Το είπαμε χίλιες φορές. Η μόνη λύση είναι η μείωση των ομάδων. Για να υπάρξει ενδιαφέρον. Φανταστείτε 10 ομάδες στην Α’ κατηγορία και 10 στην Β’ τι ανταγωνισμός θα υπάρξει. Αποφασίζουν κάποιοι άλλοι που συμμετέχουν 5% στην πίτα του ποδοσφαίρου. Να τα λέτε μέχρι να βαρεθούνε».

Για την ΑΕΚ: «Δυο χρονιές ήταν κοντά στο να πάρει πρωτάθλημα. Θα έπρεπε να βελτιωθεί λίγο. Τους βαθμούς που έχασε τους έχασε από ομάδες που είναι κοντά στην διαβάθμιση. Μια μεγάλη ομάδα που θέλει το πρωτάθλημα όπως η ΑΕΚ, θα πρέπει να έρθει ακόμη πιο κοντά ο κόσμος».

Για την ΑΕΛ: «Τέτοιες ενέργειές δεν τις βλέπουν στο Κυπριακό ποδόσφαιρο και αναφέρομαι στον Πίτι. Η ΑΕΛ βρήκε ένα παίκτη του μπορεί να κάνει τις ενέργειες. Κάνει το ποδόσφαιρο πιο όμορφο. Τέτοιοι παίκτες δυστυχώς απουσιάζουν από το ποδόσφαιρο μας. Όπως είχαμε και τον Ασίς στην Ομόνοια. Πρόσφερε κάτι το διαφορετικό. Ακόμη και ο Ντα Σίλβα στον Απόλλωνα».

«Για να πάρεις ένα πρωτάθλημα θέλεις και ένα καλό πάγκο. Δεν μπορείς να έχεις μόνο 11-12 παίκτες», είπε ανάμεσα σε άλλα.

Για τον Απόλλωνα: «Από τις φάσεις που είδα μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Πάντα όταν γίνεται μια αλλαγή προπονητή πάντα έχει καλά αποτελέσματα. Ο Αυγουστή έδωσε τον αέρα για να παίζει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο και να μαζεύει βαθμούς. Αυτοί ήταν και πριν. Η ομάδα κέρδισε έξι σερί παιχνίδια κέρδισε τα ντέρμπι και θα παίξει στην έδρα του τον ΑΠΟΕΛ».

Για την Ομόνοια: «Είναι ομάδα που έχει μετά τον ΑΠΟΕΛ τα περισσότερα πρωταθλήματα. Έγιναν πολλές αλλαγές και δεν τα έχουν καταφέρει. Ευτυχώς που υπάρχει και ο Νταρμπισαϊαρ στην ομάδα. Κάνει την διαφορά στην Ομόνοια. Στην Ομόνοια δεν είναι ικανοποιημένοι με να τερματίσουν στην 5η θέση. Κινδυνεύουν να μείνουν και εκτός Ευρώπης. Η Ομόνοια πάντα δέχεται γκολ και πρέπει να βάζει περισσότερα για να κερδίζει. Δέχεται πολύ φτηνά γκολ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ