aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΦάκελοι UEFA: Θα τους συνηθίσουμε, όπως η έρημος την ανομβρία

Φάκελοι UEFA: Θα τους συνηθίσουμε, όπως η έρημος την ανομβρία

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Δυστυχώς, οι ποινές που ανακοίνωσε η ΚΟΠ στην περσινή σεζόν για να τιμωρούνται όσοι εμπλέκονται σε παιχνίδια στα οποία παρατηρείται έντονη στοιχηματική δραστηριότητα φέτος (με αποτέλεσμα να αποστέλλονται φάκελοι από την ΟΥΕΦΑ), μοιάζει να… αποφασίστηκαν μονάχα για τα μάτια του κόσμου.

Μόνο έτσι εξηγείται το γεγονός πως φέτος παρατηρείται αυξημένη αποστολή φακέλων στα γραφεία της ΚΟΠ (σχεδόν μετά από κάθε αγωνιστική), από το αρμόδιο σώμα της ΟΥΕΦΑ που εξετάζει την στοιχηματική δραστηριότητα. Αν θέλετε να το αντιμετωπίσετε και κάπως με χιουμοριστικό τρόπο, οι ποινές που ανακοινώθηκαν λες και μοιάζουν με επιπλέον κίνητρο για να στήνονται παιχνίδια.

Ο κόσμος αηδιάζει με αυτή την κατάσταση, σταμάτησε να πηγαίνει στα γήπεδα και ακόμη και παιχνίδια που δεν είναι χειραγωγημένα και αξίζουν θέασης, μεγάλη μερίδα οπαδών δεν ασχολείται ούτε με αυτά. Ούτε καν από τον καναπέ, ούτε καν από τις καφετέριες. Άνθρωποι που αγαπούν -πραγματικά- το ποδόσφαιρο, ανάμεσά τους ποδοσφαιριστές, οπαδοί και παράγοντες (πρώην και νυν), τοποθετούνται συνεχώς στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εκφράζοντας την δυσαρέσκειά τους.

Από ένα σημείο και μετά, θα έρχονται οι φάκελοι για ύποπτα παιχνίδια και κανένας δεν θα έχει όρεξη να ασχοληθεί. Για τους οπαδούς αναφέρομαι ασφαλώς, διότι η ΚΟΠ και η Αστυνομία και γενικά το Κράτος – Πολιτεία, όντως δεν δείχνουν καμία διάθεση να ασχοληθούν εκ του εκτενούς. Θα θεωρείται σαν ένα συνηθισμένο φαινόμενο, όπως η ανομβρία στις ερήμους της Αφρικής.

Υ.Γ.: Πληροφορίες που έφθασαν στα αφτιά μας, αναφέρουν πως «από τη στιγμή που ένα ποσοστό από τα χρήματα που τσεπώνουν όσοι εμπλέκονται στα χειραγωγημένα ματς, πιθανότατα να δίνεται για να εξοφληθεί μέρος των κρατικών οφειλών κάποιων σωματείων, να μην περιμένουμε να δούμε άσπρη μέρα». Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ