aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΦάκελο σε κάθε διεθνή και ιδιαίτερα στο σπίτι από Κωστένογλου!

Φάκελο σε κάθε διεθνή και ιδιαίτερα στο σπίτι από Κωστένογλου!

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, (σχεδόν) τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Το θετικό πρόσημο της Εθνικής Κύπρου στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον Νίκο Κωστένογλου.

Ο Ελλαδίτης τεχνικός αν και είχε ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή του κατάφερε να δώσει αγωνιστική ταυτότητα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και να μπολιάσει με πάθος τους διεθνείς. Η πρόσληψη του 50χρονου προπονητή δεν αντιμετωπίστηκε με καλό μάτι από την πλειοψηφία των Κυπρίων φιλάθλων, όμως κατάφερε με το «καλημέρα» ν’ αντιστρέψει την κατάσταση.

Από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στην Κύπρο εργάστηκε αρκετές ώρες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, και χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις, με σκοπό να ετοιμάσει όσο το δυνατόν καλύτερα την Εθνική Κύπρου για τα τρία παιχνίδια της προκριματικής φάσης. «Χτένισε» τα κυπριακά γήπεδα παρακολουθώντας αρκετά παιχνίδια, «διάβασε» τους αντιπάλους της εθνικής και σύμφωνα με πληροφορίες του Goal.com.cy είχε ετοιμάσει πλάνο δράσης για τους πλείστους ποδοσφαιριστές.

Κάθε ένας από τους διεθνείς είχε παραλάβει μερικές μέρες πριν την πρώτη προπόνηση της εθνικής φάκελο με πληροφορίες για τους αντιπάλους της Κύπρου και ιδίως για τους αμυντικούς υπήρχαν χρήσιμα στοιχεία για τα δυνατά στοιχεία των επιθετικών που θα αντιμετώπιζαν. Αφού τους δόθηκαν μερικές μέρες για ανάγνωση των πληροφοριών ο Νίκος Κωστένογλου και οι συνεργάτες του προγραμμάτισαν συναντήσεις, μέσω διαδικτύου, και συνομίλησε με τους διεθνείς θέλοντας να προετοιμάσει αγωνιστικά και ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε τον ομοσπονδιακό προπονητή, με την Κύπρο να έχει πολύ καλή παρουσία και στα τρία παιχνίδια στο ανασταλτικό κομμάτι. Διατήρησε το μηδέν παθητικό στους δύο εντός έδρας αγώνες με Σλοβακία και Σλοβενία, ενώ το μόλις ένα γκολ παθητικό σε τρία διαδοχικά επίσημα παιχνίδια αποτελούν την καλύτερη επίδοση της Κύπρου από το 2007 και έπειτα! Μάλιστα, ο βαθμός δυσκολίας αυτή τη φορά ήταν πολύ μεγαλύτερος, αφού τότε στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Γιούρο η Εθνική είχε κερδίσει δύο φορές το αδύναμο Σαν Μαρίνο (1-0, 3-0) και μία φορά την Ουαλία (3-1).

«Όπλο» για τον Νίκο Κωστένογλου αποτέλεσε το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές, πλην του Νικόλα Ιωάννου, έχουν ενεργό και οι πλείστοι πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους. Το γεγονός αυτό αποδείχθηκε καταλυτικό ώστε να μπορέσει η Κύπρος να αντεπεξέλθει μέσα σε λίγες μέρες, διατηρώντας ένα βασικό κορμό 6-7 ποδοσφαιριστών, σε τρεις αγώνες με πολύ ψηλό βαθμό δυσκολίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ