aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΕυρώπη: Βικελίδης, Καραϊσκάκη τα πιο ακριβά γήπεδα και το κόστος των κυπριακών

Ευρώπη: Βικελίδης, Καραϊσκάκη τα πιο ακριβά γήπεδα και το κόστος των κυπριακών

Το Sdna.gr είχε αποκαλύψει την περασμένη Κυριακή το σχετικό έγγραφο της UEFA, όπου αναφέρονται αναλυτικά τα επτά εν Ελλάδι γήπεδα που είναι διαθέσιμα για τους αγώνες σε Champions League και Europa και μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά και στα χρήματα που απαιτείται να καταβάλλει κάθε ομάδα (η τυπικά γηπεδούχος) για τη χρησιμοποίησή του.

Το πιο φθηνό απ’ όλα είναι της Ξάνθης στα Πηγάδια, το κόστος του οποίου φτάνει τις 8.000 ευρώ ανά αγώνα. Ακολούθως έρχεται το Παμπελοποννησιακό με 15.000 ευρώ ενοίκιο, έπειτα η… «ακατάλληλη» Ριζούπολη έναντι 18.000 ευρώ και το «ΑEL FC Arena» της Λάρισας με 30.000 ευρώ συν ΦΠΑ. Πέμπτο κατά σειρά το «Θ. Κολοκοτρώνης» της Τρίπολης αντί 50.000 ευρώ για να φτάσουμε στα δύο ακριβότερα γήπεδα που εγκρίθηκαν από την UEFA.

Ο λόγος για το «Κλ. Βικελίδης» του Άρη και το «Γ. Καραϊσκάκης» του Ολυμπιακού που κοστίζουν αμφότερα 75.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι που θα χρησιμοποιηθούν, ενώ για το γήπεδο των «κιτρίνων» δεν περιλαμβάνεται και ο ΦΠΑ.

Πιο ακριβά σε όλη την Ευρώπη

Εκείνο πάντως που αξίζει να σημειωθεί είναι πως «Βικελίδης» και «Καραϊσκάκης» είναι όχι μόνο τα ακριβότερα ελληνικά που ενέκρινε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αλλά συνολικά στις τέσσερις χώρες που επιλέχτηκαν, δηλαδή σε Ελλάδα, Κύπρο, Ουγγαρία και Πολωνία, έχοντας μόνο ένα ακόμα σε ίδια τιμή.

Πάμε τώρα και στην Κύπρο: Ακριβότερο είναι το ΓΣΠ έναντι 30.000 ευρώ κι ακολουθούν ΑΕΚ Αrena (26.000 ευρώ) της ΑΕΚ, το «Αντώνης Παπαδόπουλος» (25.000 ευρώ) της Ανόρθωσης και αυτό του Εθνικού Άχνας (17.000 ευρώ +ΦΠΑ).

Στην Ουγγαρία η Puskas Arena της Βουδαπέστης, με 67,215 θέσεις που μετράει μόλις έναν χρόνο ζωής, κοστίζει ουσιαστικά το ίδιο με τα δύο ακριβότερα ελληνικά γήπεδα. Συγκεκριμένα το ενοίκιο ανέρχεται στις 75,985 ευρώ συν ΦΠΑ. Πρόκειται βέβαια για ένα υπερσύγχρονο γήπεδο πέντε αστέρων, που είναι φυσικά και το κορυφαίο της χώρας.

Τα άλλα έξι ουγγρικά γήπεδα είναι τα «Uj Hidegkuti Nandor» (35.179 ευρώ), «Nagyerdei» (25,000 ευρώ), «DVTK» (17,500 ευρώ), «Alcufer» (25,000 ευρώ), «Haladas Sportkomplexum» (24,930 ευρώ), «Pancho Arena» (35,000 ευρώ) και «Szusza Ference Stadium» (7,000 ευρώ).

Όσο για την Πολωνία, θα είναι διαθέσιμα πέντε γήπεδα, με το ακριβότερα στις 25.000 ευρώ. Αυτό είναι το κόστος για τα τρία εξ αυτών, των «Miasto Bielsko Biala», «Arena Lublin» και «Tychy City Stadium». Το «Municipal Stadium Lodz» κοστίζει 15,000 ευρώ και το «Gdynia City Stadium» 6,000 ευρώ ανά παιχνίδι.

Τα «Μέσα της Συμμορίας» μετά τον πανελλήνιο διασυρμό που προκάλεσε στον Ολυμπιακό η απόφαση της UEFA στην επιχειρηματολογία της Οργάνωσης, επιχείρησαν να κάνουν το άσπρο-μαύρο διαστρεβλώνοντας κατά την προσφιλή τους συνήθεια τα γεγονότα, καθώς ανέφεραν πως… απλά δηλώθηκαν τα γήπεδα. Όπως βέβαια μπορείτε να δείτε από την επίσημη λίστα που έστειλε χθες η UEFA, τα γήπεδα που δηλώθηκαν είναι όσα εγκρίθηκαν από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Το παράδειγμα του ΠΑΟΚ είναι χαρακτηριστικό: Δεν δήλωσε την Τούμπα διότι κάνει έργα ανακατασκευής στο χορτάρι και δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Το δεύτερο παράδειγμα είναι της Λεωφόρου. Δεν δηλώθηκε γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να πάρει έγκριση από την UEFA λόγω ανεπάρκειας σε αγωνιστικό χώρο και συνολικά λόγω διαφόρων ελλείψεων.

Αντίθετα η Ριζούπολη δηλώθηκε και πήρε έγκριση από την UEFA. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν μια ομάδα Ch. League ή Europa το ζητήσει σαν έδρα, θα το χρησιμοποιήσει κανονικά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ