aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΈβγαλε… Μπέζιακ απ’ το μανίκι κι έσωσε την παρτίδα! (vid & pics)

Έβγαλε… Μπέζιακ απ’ το μανίκι κι έσωσε την παρτίδα! (vid & pics)

Αχ να μην τέλειωνε ποτέ το ντέρμπι ετούτο Θεέ μου! ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ σε ένα σπουδαίο ματς, έφεραν ισοπαλία 2-2 στο ΓΣΠ, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 21ης αγωνιστικής και προτελευταίας πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος.

Τα γκολ επιτεύχθηκαν από δύο σκόρερ. Από πλευράς ΑΕΚ, η οποία είχε ισχυρό προβάδισμα 2-0 χάρις τα τέρματα σημείωσε ο Τρισκόφσκι, ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά απέναντι στην παλιά του ομάδα από τότε που αποκτήθηκε από τους κιτρινοπράσινους, ενώ για τον ΑΠΟΕΛ, έσωσε την παρτίδα ο Μπέζιακ ο οποίος μπήκε ως αλλαγή. Στους 46 πόντους βρίσκεται πλέον ο ΑΠΟΕΛ, δέκα περισσότερους από την ΑΕΚ που τους έκανε 36.

Στο πρώτο ημίωρό του, το ματς δεν έμοιαζε σε τίποτα με ντέρμπι. Η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα, είχε την υπεροχή και δύο καλές στιγμές, αλλά μετά από το 30’ ο ΑΠΟΕΛ ανέβασε κατά πολύ τις στροφές του και ανάγκασε σε παθητικό ρόλο την αντίπαλό του. Απώλεσε μάλιστα τρεις εξαιρετικές ευκαιρίες με τον Νατέλ και τον Βιντιγκάλ, έπειτα από εξαιρετικές προσπάθειες του Γιάκολις.

Μάλιστα, στο 32’ ο Νατέλ βρέθηκε απέναντι από τον Τόνιο και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα σε μία φάση που σταμάτησαν οι παίκτες επειδή ο πρώτος βοηθός υπέδειξε οφ σάιντ. Ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ ήταν στην ίδια ευθεία με τον Καταλά και λανθασμένα υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ. Με τις δύο ομάδες να μην βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίκτυα, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε 0-0.

Στην επανάληψη, η ΑΕΚ μπήκε δυναμικά, ήταν καλύτερη από τον ΑΠΟΕΛ και εξαργύρωσε την υπεροχή της με τον Τρισκόφσκ στο 65’, όταν ο Σκοπιανός φορ με σουτ εντός περιοχής έπειτα από σπουδαία μακρινή μπαλιά του Λαρένα, έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Μέσα στο επόμενο δεκάλεπτο, ο ΑΠΟΕΛ πλησίασε δις στην ισοφάριση, αλλά στο 75’, ο Τρισκόφσκι ισχυροποίησε το προβάδισμα της ομάδας της Λάρνακας, καθώς διαμόρφωσε το 2-0 με κοντινό σουτ, έπειτα από ωραία ενέργεια και ασίστ του Γιάννου.

Το τί μας επιφύλασσε η συνέχεια, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει, καθώς ο ΑΠΟΕΛ όχι μόνο κατέφερε να μειώσει, αλλά έσωσε κιόλας την παρτίδα. Στο 83’ ο Μπέζιακ με κοντινή κεφαλιά μείωσε σε 1-2 και στο 85’ ο ίδιος παίκτης επίσης με κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής έπειτα από κόρνερ, ισοφάρισε σε 2-2 που ήταν και το αποτέλεσμα.

*Λίγο μετά από το 2-2, αποβλήθηκε ο τεχνικός της ΑΕΚ Ιμανόλ Ιδιάκεθ και οι κιτρινοπράσινοι ολοκλήρωσαν το ματς με τον Αντόνιο Ιδάλγο στον πάγκο.

ΑΠΟΕΛ (Πάολο Τραμετσάνι)Βάτερμαν, Γιάκολις, Μερκής, Καρλάο, Ιωάννου, Κάζου (68′ Μπέζιακ), Τάαμαρι (78′ Εφραίμ), Γκέντσογλου, Σόουζα, Νατέλ, Βιντιγκάλ (83′ Μπάλογκ).

ΑΕΚ (Ιμανόλ Ιδιάκεθ)Τόνιο, Χέφελ, Τρουγιόλς, Καταλά, Γκαρσία, Τέτε, Λαρένα, Κάσες, Τζέφρεν (79′ Αντωνιάδης), Τρισκόφσκι, Γιάννου (90′ Ακίνο).

Σκόρερ83′, 85′ Μπέζιακ / 65′, 75′ Τρισκόφσκι.

Κίτρινες: 87′ Μπέζιακ, 89′ Γιάκολις, 90′ + 2 Μερκής (3η) /18′ Χέφελ, 59′ Γιάννου (3η), 67′ Τρουγιόλς, 82′ Καταλά.

Απόβολές-/-

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Σωτηρίου Λούκας.

Α’ βοηθός: Σωτηρίου Μιχάλης.

Β’ βοηθός: Δημητριάδης Μάριος.

Τέταρτος: Αναστασίου Γιάννης.

Παρατηρητής διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας.



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ