aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΈβαλε «φωτιά» στην υπόθεση τίτλος ο Απόλλων!

Έβαλε «φωτιά» στην υπόθεση τίτλος ο Απόλλων!

Δυνατά στη διεκδίκηση ενός ακόμα πρωταθλήματος στην πετόσφαιρα γυναικών μπήκε ο Απόλλων. Η ομάδα του Γιάννη Γιαπάνη νίκησε εκτός έδρας την ΑΕΛ με 3-1 σετ και έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα. Τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος της σεζόν, τις δυο ομάδες χωρίζει μόλις ένας βαθμός 39 -38 με την πρωτοπόρο ΑΕΛ να έχει 39 και τον Απόλλων 38, ενώ το επόμενο ντέρμπι θα γίνει στο γήπεδο του Απόλλωνα.

Ήταν εντυπωσιακό το πρώτο σετ, αντάξιο της φήμης των δυο ομάδων. Κράτησε πέραν των 30 λεπτών με τον Απόλλων να το κατακτά με 29-27. Η ΑΕΛ μπορούσε να κέρδιζε αλλά δυο άτυχες στιγμές της στέρησαν το σετ. Το ίδιο εντυπωσιακό ήταν και το δεύτερο σετ. Ο Απόλλων πάλι κατάφερε να βγει νικητής με το ίδιο σκορ 27-29, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Το τρίτο σετ άνηκε ολοκληρωτικά στην ΑΕΛ. Παρά το 0-2 σε βάρος τους οι παίκτριες του Ράμντου έπαιξαν πολύ καλό βόλεϊ και κατάφεραν να κυριαρχήσουν. Οι γαλάζιες δεν είχαν αντίδοτο, ούτε επιθετικά ούτε στην υποδοχή, με αποτέλεσμα να χάσουν το σετ.

Στο τέταρτο σετ που αποδείχθηκε και καθοριστικό, ο Απόλλων επέστρεψε και παρά το γεγονός ότι η ΑΕΛ διατήρησε υψηλά επίπεδα απόδοσης οι γαλάζιες κέρδισαν με 25-21 και πήραν το σπουδαίο διπλό.

Διπλό, που της επιτρέπει να βλέπει ακόμα και τη δεύτερη θέση, πέτυχε η Τεχνοοικία ΑΕΚ, η οποία κέρδισε την Ανόρθωση εκτός έδρας με 3-0 σετ. Οι Σκαλιώτισσες ξέφυγαν από τη χθεσινή αντίπαλό τους στην 3η θέση με πέντε βαθμούς διαφορά (36 έναντι 31).

Εύκολη ήταν η επικράτηση των κιτρινοπρασίνων στο πρώτο σετ αφού ήλεγξαν τον ρυθμό και έφθασαν στο 25-16. Η Ανόρθωση υστέρησε αισθητά. Πλούσιο θέαμα πρόσφεραν οι δυο ομάδες στο δεύτερο σετ με την Ανόρθωση ανεβασμένη να διεκδικεί την ισοφάριση.

Η ομάδα του Χόλοσι είχε παραπάνω επιλογές και κέρδισε το σετ με 25-21. Ίδιο το σκηνικό και στο τρίτο σετ με την ΑΕΚ να εξασφαλίζει τους πόντους που χρειαζόταν στην τελική ευθεία και να κερδίζει με 25-22 και τη νίκη με 3-0 σετ. Η Ανόρθωση πάλεψε αλλά στα κρίσιμα σημεία δεν είχε τις λύσεις, δεχόμενη δεύτερη σερί ήττα στο γήπεδό της στη β’ φάση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ