aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Έτσι συμπληρώθηκε το «καρέ»!

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ

Ο περσινός κάτοχος του τροπαίου, ΑΠΟΕΛ και το Παραλίμνι είναι οι δύο ομάδες που μαζί με τον Κεραυνό και την ΑΕΚ, θα διεκδικήσουν τον πρώτο τίτλο της φετινής καλαθοσφαιρικής χρονιάς, αυτόν του κυπελλούχου.

Ο ΑΠΟΕΛ επιβλήθηκε μέσα στο «Τάσσος Παπαδόπουλος–Ελευθερία» της ΕΘΑ με 81–57. Αν και στο ημίχρονο η ομάδα της Έγκωμης ήταν κοντά στο σκορ, εντούτοις το μεγαλύτερο βάθος των αντιπάλων της ήταν το βαρόμετρο στην 4η περίοδο, με αποτέλεσμα οι γαλαζοκίτρινοι να ανοίξουν τη διαφορά και να φθάσουν στην πρόκριση.

Το Παραλίμνι εξασφάλισε για πρώτη φορά τη συμμετοχή του σε ένα Final-4, κερδίζοντας τον Απόλλωνα στο Αυγόρου, με 103–59! Δύο… φορτσάτες περίοδοι για τη νικήτρια ήταν αρκετές όχι μόνο για να σφραγίσει την παρθενική της πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου, αλλά να σκοράρει και πάνω από 100 πόντους. Αποδεκατισμένος ο Απόλλων που αγωνίζεται χωρίς ξένους παίκτες.

Έτσι ο ΑΠΟΕΛ και το Παραλίμνι συμπλήρωσαν την 4άδα, μαζί με τον Κεραυνό και την ΑΕΚ που είχαν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους καθώς βρίσκονταν στις δύο πρώτες θέσεις στη βαθμολογία κατά τη μέρα της κλήρωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ