aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΈτσι οδηγήθηκε σε αλλαγή πλεύσης

Έτσι οδηγήθηκε σε αλλαγή πλεύσης

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Για αλλού άρχισε η ΑΕΚ την τρέχουσα σεζόν και αλλού πηγαίνει προς το τέλος της. Οι Λαρνακείς έθεσαν στόχο για ακόμη μία φορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, εντούτοις οκτώ στροφές πριν από το τέλος βρίσκονται στην τέταρτη θέση, 12 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Όπως λέχθηκε ξεκάθαρα μετά το πρόσφατο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, από ποδοσφαιριστές και τον Ιμανόλ Ιδιάκεθ, η προσοχή πλέον στράφηκε στην εξασφάλιση εισιτηρίου στο Γιουρόπα Λιγκ. Η «Goal News» αναλύει τους λόγους που οδήγησαν σε αλλαγή πλεύσης.

1. Είναι ευδιάκριτο πως σε σχέση με τους δύο προπορευόμενους, Απόλλων και ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΚ υστερεί σε επιλογές. Ο κύριος λόγος είναι ότι ο Τσάβι Ρόκα δεν μπόρεσε να πλαισιώσει το ρόστερ με μετεγγραφές πρώτης γραμμής. Είναι ενδεικτικό ότι ο πρώτος σε συμμετοχές από τα θερινά αποκτήματα, είναι ο Μάριος Αντωνιάδης, ο οποίος στον γενικό πίνακα της ομάδας είναι 11ος. Το μόνο σίγουρο, δεν μπόρεσε ώς τώρα κανένα απόκτημα της τρέχουσας σεζόν να κάνει τη διαφορά.

2. Ο σχεδιασμός είχε αποτέλεσμα να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της ομάδας η «παλιοσειρά». Είναι ενδεικτικό ότι μόνο ένας παίκτης που δεν βρισκόταν στο ρόστερ της περασμένης σεζόν, σκόραρε στο τρέχον πρωτάθλημα. Ο Απόστολος Γιάννου, ο οποίος αποκτήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, είδε δίχτυα μία φορά. Μεγάλο κουπί λοιπόν τράβηξαν οι ίδιοι ποδοσφαιριστές και είναι γνωστό ότι οι πλείστοι διανύουν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους, αφού η ΑΕΚ είναι από τις ομάδες με υψηλό μέσο όρο ηλικίας.

3. Ενώ την περασμένη σεζόν, οι κιτρινοπράσινοι έκλαψαν πολλούς βαθμούς απέναντι στους μικρομεσαίους, την τρέχουσα συνέβη το αντίθετο. Οι ποδοσφαιριστές του Ιμανόλ Ιδιάκεθ δεν τα πάνε καλά στα ντέρμπι και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: από τους 29 βαθμούς που έχασε η ΑΕΚ, οι 22 ήταν απέναντι στις ομάδες του α’ γκρουπ.

4. Η ΑΕΚ δεν έχει πλουραλισμό σκοραρίσματος, μετρά μόνο δέκα σκόρερ και ουσιαστικά στηρίζεται κυρίως σε τέσσερις. Πέραν του Φλοριάν Τολεμές, ο οποίος μετρά 21 γκολ, οι Ακοράν και Τρισκόφσκι πέτυχαν από οκτώ και ο Λαρένα σημείωσε εφτά. Μετά τον τραυματισμό του Γάλλου, όμως, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Όχι μόνο χάθηκε το αποκαλούμενο «εύκολο γκολ», μα και η σπιρτάδα στην επίθεση και οι άλλες αθόρυβες δουλειές που έκανε το πρώτο βιολί του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ