aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΕθνική: Με... βάρκα την ελπίδα

Εθνική: Με… βάρκα την ελπίδα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο στόχος; Κάτι περισσότερο από ξεκάθαρος: Να κοιτάξουμε στα μάτια (και) τη Σλοβενία, αντλώντας το θετικό αποτέλεσμα (19:00, ΡΙΚ2). Πώς «μεταφράζεται» αυτό; Να μην ηττηθούμε και γιατί όχι, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει, να πιστώσουμε στο ταμείο το πρώτο τρίποντο, ανοίγοντας τους ορίζοντες προοπτικής. Το τρίτο παιχνίδι στον 8ο όμιλο μέσα σε μία μόλις εβδομάδα για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, προφανώς και δεν θα είναι εύκολο για την εθνική ομάδα. Κάτι που ισχύει, εξάλλου, σε κάθε 90λεπτο.

Ωστόσο, αγωνιζόμενοι εντός έδρας, εννοείται πως έχουμε απαιτήσεις. Ο Νίκος Κωστένογλου, μιλώντας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, εκθείασε τους διεθνείς, δηλώνοντας υπερήφανος που συνεργάζεται μαζί τους και δεν παρέλειψε, παραλλήλως, να τους ευχαριστήσει για την αυταπάρνηση και τον επαγγελματισμό τους, όπως είπε.

Ο Ελλαδίτης προπονητής, στάθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται από όλους στην ομάδα για να ξεκουραστούν σωματικά και πνευματικά οι ποδοσφαιριστές από τους συνεχόμενους αγώνες. Τόνισε δε, πως η Εθνική θα προσπαθήσει για νίκη απέναντι στη Σλοβενία αφού μέσα από τέτοια αποτελέσματα, χτίζεται αυτοπεποίθηση. Έστειλε το μήνυμα πως θα πρέπει να αρχίσουμε να σβήνουμε τη λέξη ήττα από το λεξιλόγιο μας, κάτι που προφανώς αντικατοπτρίζει τη γενικότερη φιλοσοφία που θέλει να εμφυσήσει στο σύνολο.

Ο Κωστένογλου, πριν καταλήξει στο αγωνιστικό πλάνο για την αποψινή αναμέτρηση, προσμέτρησε και τον παράγοντα κούραση. Ξέχωρα από τη φρεσκάδα και την ετοιμότητα, ο ομοσπονδιακός κόουτς ξέρει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε στα δύο ματς που προηγήθηκαν εστιαζόταν στην έλλειψη οποιασδήποτε μορφής επιθετικότητας. Η προσπάθεια να βγει το αμυντικό πλάνο ήταν εμφανής, κανείς δεν μπορούσε να έχει παράπονο για τη συγκέντρωση και την αγωνιστικότητα, δεν ήταν όμως σε θέση οι διεθνείς, να κάνουν αισθητή την παρουσία στο αντίπαλο κουτί. Ιδιαίτερα στη Ριέκα.

Οπότε, οι αλλαγές που θα καταγραφούν στην ενδεκάδα του σημερινού ματς, αναμένεται ότι θα αφορούν κυρίως στον μεσοεπιθετικό τομέα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως με τη Σλοβενία βρεθήκαμε για τελευταία φορά ξανά αντιμέτωποι στην Κύπρο στις 9 Σεπτεμβρίου 2018 για το Πρωτάθλημα των Εθνών και τότε κερδίσαμε 2-1 με ανατροπή. Η πρωτοπόρος του ομίλου μας, Ρωσία, θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Σλοβακία (21:45) και η Κροατία θα φιλοξενήσει τη Μάλτα (21:45).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ