aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΕθνική Κύπρου: Οι απολαβές του Κωστένογλου και ο όρος στο διετές συμβόλαιό του

Εθνική Κύπρου: Οι απολαβές του Κωστένογλου και ο όρος στο διετές συμβόλαιό του

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Mε ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΚΟΠ ο Νίκος Κωστένογλου είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Εθνικής Κύπρου. Ο 50χρονος τεχνικός από την Καβάλα γίνεται ο τέταρτος Ελλαδίτης, μετά τους Αργύρη Γαβαλά (1949, 1954, 1960-67), Άγγελο Αναστασιάδη (2004-2011) και Νίκο Νιόπλια (2011-13) που θα οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Το συμβόλαιο του πρώην προπονητή της ΑΕΚ Αθηνών, που θήτευσε για μερικούς μήνες το 2014 στην Ανόρθωση, έχει ισχύ δύο χρόνια και σύμφωνα με πληροφορίες του Goal.com.cy οι απολαβές του θα είναι 80.000 ευρώ για τον πρώτο χρόνο και 120.000 ευρώ για τον δεύτερο. Δηλαδή, εάν ολοκληρώσει τη συνεργασία του με την Εθνική Κύπρου θα καρπωθεί το ποσό των 200.000 ευρώ. Η επιλογή Κωστένογλου είναι πολύ πιο φθηνή σε σχέση με τον προκάτοχό του, Γιόχαν Βάλεμ, το συμβόλαιο του οποίου ξεπερνούσε τα 200.000 ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Goal.com.cy στο συμβόλαιο του Ελλαδίτη προπονητή υπάρχει και όρος με βάση τον οποίο η ΚΟΠ μπορεί να λύσει τη μεταξύ τους συνεργασία εάν καταβάλει αποζημίωση τριών μηνιαίων μισθών.

Ο Νίκος Κωστένογλου θα έρθει στην Κύπρο το Σάββατο, θα μπει σε καραντίνα 72 ώρες και από την Τρίτη θα αρχίσει την παρακολούθηση αγώνων τόσο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου όσο και της πρεμιέρας των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ