aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΈσπασε, μα δεν έσβησε

Έσπασε, μα δεν έσβησε

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Αγωνίστηκαν στο Γιουρόπα Λιγκ, άρα είναι πιο έτοιμες σε σχέση με τις πλείστες ομάδες του πρωταθλήματος. Είναι οι μοναδικές που έδωσαν δύο αγώνες και μετρούν ισάριθμες νίκες. Επομένως, ΑΕΚ και ΑΕΛ συνθέτουν ένα «ελκυστικό» ζευγάρι, που θα αναμετρηθεί απόψε στη Λάρνακα. Υπάρχει όμως και ενδιαφέρον από στατιστικής άποψης.

Πριν από έναν χρόνο, έσπασε μία παράδοση που κρατούσε μία δεκαετία και ήθελε τους Λαρνακείς μην μπορούν να επιβληθούν στην έδρα τους επί των γαλαζοκίτρινων της Λεμεσού. Επικράτησαν με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρησή τους στο νεόδμητο «ΑΕΚ Αρένα». Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί τον κανόνα που θέλει τους κιτρινοπράσινους να δυσκολεύονται απέναντι στην αποψινή τους αντίπαλο. Απόδειξη, το επόμενο ματς ανάμεσά τους στο ίδιο γήπεδο που έληξε 1-1.

Όσο για τις λεπτομέρειες της παράδοσης που επικρατούσε πριν από την περασμένη σεζόν, η ομάδα της Λάρνακας είχε να νικήσει στο ΓΣΖ αυτή της Λεμεσού, σε αγώνα που ολοκληρώθηκε, πριν από 11 χρόνια και σχεδόν εφτά μήνες! Ήταν 5 Φεβρουαρίου του 2006 όταν επικράτησε με 2-0 χάρη σε γκολ των Κούλη Παύλου και Τζατού Σισέ.

Έκτοτε πήρε άλλο ένα τρίποντο μέσω της Δικαστικής Επιτροπής, σε παιχνίδι που διεκόπη λόγω επεισοδίων τη σεζόν 2008-09 (προηγείτο με 2-0 στο σημείο της διακοπής). Στο διάστημα που μεσολάβησε λοιπόν από το 2006 μέχρι το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2006, η ΑΕΛ απέσπασε πέντε ισοπαλίες και έφυγε τρεις φορές νικήτρια από τη Λάρνακα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ