aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΈρχονται ξένοι διαιτητές: «Ο κ. Μάζιτς έχει επαφές για να κάνει άμεσα τη δουλειά»

Έρχονται ξένοι διαιτητές: «Ο κ. Μάζιτς έχει επαφές για να κάνει άμεσα τη δουλειά»

Με ξένους διαιτητές θα διεξαχθούν τουλάχιστον τα ντέρμπι στο πρώτο γκρουπ αν όχι από την επόμενη αγωνιστική την μεθεπόμενη και έπειτα. Oι πληροφορίες των τελευταίων ωρών είναι πως υπάρχει ειλημμένη απόφαση για κάθοδο ξένων διαιτητών από την 5η αγωνιστική της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος, δηλαδή με την επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

Μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» ο αντιπρόεδρος της ΚΟΠ, Φώτης Φωτίου (δεξιά στη φωτογραφία) επιβεβαίωσε την πληροφορία και δήλωσε την ετοιμότητα του Πρόεδρου της Επιτροπής Διαιτησίας, Μίρολατ Μάζιτς για κάθοδο ξένων διαιτητών.

«Όταν το παραδέχεται ο ίδιος ο αρχιδιαιτητής μας ότι ο κατάλογος πρέπει να εμπλουτιστεί πρέπει εμείς σαν Εκτελεστική Επιτροπή να δώσουμε και προτάσεις. Δώσαμε την ευχέρεια στον αρχιδιαιτητή να φέρει ξένους διαιτητές με συμβόλαιο και να εμπλουτίσει τον κατάλογο μέχρι να καταφέρει να βγάλει δικούς μας διαιτητές. Είναι ειλημμένη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής που έδωσε την ευχέρεια στον αρχιδιαιτητή να ψάξει και να βρει διαιτητές από ένα κατάλογο που μας έχει παραδώσει το υπουργείο Υγείας από χώρες οι οποίες μπορούν να έρθουν άμεσα λόγω κορωνοϊού διαιτητές».

Τα δεδομένα σας έχουν φέρει εκεί για να δώσετε εντολή να έρθουν ξένοι διαιτητές; «Προσωπική μου άποψη είναι ότι άμεσα πρέπει να γίνει αυτό. Δεν υπάρχει λόγος για συνεδρία ώστε να πάρουμε τέτοια απόφαση. Η απόφαση είναι ειλημμένη και οποιαδήποτε στιγμή μπορεί ο πρόεδρος της ΚΟΠ να δώσει εντολή στον κ. Μάζιτς να τους φέρει».

Μπορεί να δούμε στους ορισμούς των διαιτητών ξένους από την επόμενη ή την μεθεπόμενη αγωνιστική; «Ίσως, γιατί όχι. Φαντάζομαι ο κ. Μάζιτς έχει τις επαφές για να κάνει άμεσα τη δουλειά. Ο κ. Μάζιτς νομίζω θα αποδώσει και θα φέρει αρκετά ψηλού επιπέδου δουλειά στα θέματα διαιτησίας. Ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του Κύπριου και νομίζω ότι έχουμε πετύχει με την επιλογή μας να φέρουμε αυτόν τον άνθρωπο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ