aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΕπίθεση «Καραβίδα» με αποκαλύψεις: «Έρχεται επανάσταση, θα κινηθούμε νομικά!»

Επίθεση «Καραβίδα» με αποκαλύψεις: «Έρχεται επανάσταση, θα κινηθούμε νομικά!»

Επαναστατικές αλλαγές στο χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου προανήγγειλε ο πρόεδρος της Δόξας, Κώστας Χριστοδούλου. Μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) και την εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου ο «Καραβίδας» ήταν έξαλλος με αφορμή την αρνητική στάση των μεγάλων ομάδων (Απόλλων, Ανόρθωση, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ) για την πρόταση διεξαγωγής του πρωταθλήματος της νέας σεζόν με 14 ομάδες.

Ο πρόεδρος της Δόξας χαρακτήρισε σκανδαλώδες την εκλογική διαδικασία στην ΚΟΠ, όπου απαιτείται η θετική ψήφος των 4/5 του δ.σ. της Ομοσπονδίας για να περάσει μια πρόταση και αποκάλυψε ότι θα κινηθούν νομικά!

Επίσης, ο Κώστας Χριστοδούλου αποκάλυψε πως θα κατατεθεί πρόταση στην ΚΟΠ ώστε τη νέα σεζόν να είναι απαραίτητη η χρησιμοποίηση πέντε Κύπριων παικτών στην ενδεκάδα κάτι που για να εγκριθεί απαιτείται το 50% των ψηφοφόρων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Δεν είναι υπερβολικό αυτό που είπατε ότι γλυτώσατε τον υποβιβασμό ενώ είστε σε πορεία για είσοδο στο πρώτο γκρουπ; «Όχι. Αν πέσουν τέσσερις ομάδες οι οκτώ βαθμοί διαφοράς δεν είναι τίποτα. Κάποτε πετούν και οι χήνες που τον φούρνο».

Πώς είδατε την ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ; «Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τη θέση του ΑΠΟΕΛ; Είναι μία μεγάλη ομάδα και κατέθεσε τις θέσεις της. Υπάρχουν θεσμοί και κανονισμοί που πρέπει να τηρούμε. Εμείς μιλήσαμε με τον νομικό μας σύμβουλο. Αυτό το σκάνδαλο που υπάρχει στην ΚΟΠ για να περάσει μια πρόταση να χρειάζονται τα 4/5. Εμείς από σήμερα τασσόμαστε υπέρ των πέντε Κύπριων παικτών και αυτό περνά απλά με πλειοψηφία. Εμείς θα το θέσουμε στην ΚΟΠ. Μπορεί να τεθεί στο δ.σ. της ΚΟΠ την Πέμπτη και να συζητηθεί άλλη μέρα. Από τη νέα χρονιά ζητάμε να παίζουν πέντε Κύπριοι».

Αυτή είναι αντίδραση για το «όχι» των μεγάλων; «Μπορεί να το πάρετε και έτσι, ναι. Ψάξετε παντού σε όλο τον κόσμο εάν υπάρχει πουθενά που να απαιτούνται τα 4/5 για να περάσει κάτι. Το πέρασε αυτό ο αείμνηστος Κώστας Κουτσοκούμνης και το δεχθήκαμε εμείς και λάθος μας».

Γνωρίζατε από την αρχή ότι απαιτούνται τα 4/5, γιατί αντιδράτε τώρα; «Νομίζαμε ότι υπάρχει λογική. Πιστεύαμε ότι θα περάσει και ομόφωνα η πρόταση. Υπάρχουν 36 σωματεία και να κάνουμε ότι θέλουν τα τέσσερα και τα πέντε. Είναι λογικό αυτό;».

Ναι, αλλά με τη ίδια λογική γιατί να αποφασίζει ο εκπρόσωπος των μικρότερων κατηγοριών για την Α΄ Κατηγορία; «Η άποψη είναι άποψη. Πρέπει να ψηφίζουν και οι εκπρόσωποι των διαιτητών και οι εκπρόσωποι των προπονητών και του ΠΑΣΠ. Θα έπρεπε να έχει ένα ψήφο».

Που θα προσφύγει ο νομικός σας σύμβουλος; «Εξετάζει όλα τα δεδομένα ο νομικός μας σύμβουλος και να είστε σίγουροι ότι θα υπάρχει αντίδραση. Δεν είμαι νομικός για να σας πω πώς θα κινηθούμε».

Εκτιμάτε ότι θα βρεθεί και πέμπτη αρνητική ψήφος; «Δεν είμαι σίγουρος, ούτε μπορώ να γνωρίζω τις σκέψεις του  καθενός. Πιστεύω ότι υπάρχει λογική. Να είστε σίγουροι ότι το καλοκαίρι που έρχεται θα γίνει μεγάλη επανάσταση στο χώρο του ποδοσφαίρου και θα το δείτε».

Τώρα αυτό είναι απειλή για να μην απορριφθεί η πρόταση για 14 ομάδες; «Προς Θεού δεν απειλώ. Εγώ είμαι ο πρώτος που είπα αν θέλετε να πάμε 12, αλλά να δούμε τι γίνεται με τους υπόλοιπους. Όχι να πάμε 12 και οι υπόλοιποι στον κάλαθο και το σκοτάδι. Να τρώτε εσείς με χρυσά κουτάλια και οι άλλοι να μην έχουν να φάνε; Όχι, δεν είναι έτσι. Θέλετε να πάτε στις 12; ΟΚ πηγαίνετε στην ΚΟΠ υπογράψετε ότι το 5% των εσόδων σας από τα τηλεοπτικά θα πηγαίνουν στις ομάδες της Β’ Κατηγορίας. Μην τα θέλετε όλα δικά σας».

Για ποιο λόγο πάρθηκε η απόφαση του ΑΠΟΕΛ; «Δεν μπορώ να ξέρω τι κάνει ο αγαπημένος μου φίλος Πρόδρομος εκεί στον ΑΠΟΕΛ. Δεν ξέρω».

Μπορεί δηλαδή να προσφύγετε σε σώματα; Να αμφισβητήσετε τη διαδικασία; «Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να υπάρξει λογική σε οποιαδήποτε εκλογική αναμέτρηση. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι είναι παράλογο τα 4/5».

Πάμε και στο αγωνιστικό, εμείς νιώθαμε ότι η Δόξα νιώθει σιγουριά για είσοδο στην πρώτη εξάδα, αλλά μας τα χαλάτε… «Σιγουριά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει. Δύο αποτελέσματα καλά σε ανεβάζουν και δύο κακά σε κατεβάζουν. Είμαι ήσυχος ότι η Δόξα δεν θα μπει σε περιπέτειες υποβιβασμού. Έχουμε όνειρο να κάνουμε και το γήπεδο μας και να παίξουμε στην Α’ Κατηγορία».

Πώς αξιολογείται την παρουσία του VAR; «Το VAR είναι ότι καλύτερο υπήρξε στο ποδόσφαιρο και συγχαρητήρια στην ΚΟΠ που το έφερε. Το VAR βοήθησε και θα βοηθήσει ακόμα πιο πολύ. Για όνομα του Θεού αν αμφισβητήσουμε το VAR που πάμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ