aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΕπικυρώθηκε η εκλογή του Κουτσοκούμνη (ομιλία Λευκαρίτη)

Επικυρώθηκε η εκλογή του Κουτσοκούμνη (ομιλία Λευκαρίτη)

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από πλευράς ΚΟΠ, επικυρώθηκε η εκλογή Κωστάκη Κουτσοκούμνη στην Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA. Επίτιμο μέλος της UEFA ο Μάριος Λευκαρίτης.

Μέσα σε έντονα συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΚΟΠ Μάριος Λευκαρίτης αποχαιρέτησε τα διοικητικά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Μετά από 21 χρόνια παρουσίας στο ανώτατο διοικητικό σώμα της UEFA, φτάνοντας μέχρι και τη θέση του αντιπροέδρου, ο Μάριος Λευκαρίτης ολοκλήρωσε σήμερα τη θητεία του (5η κατά σειρά) στο 41ο κογκρέσο της UEFA στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Ομόφωνα, τα 55 μέλη του κογκρέσου ανακύρηξαν τον κ. Λευκαρίτη ως επίτιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και ο Πρόεδρος Αλεξάντερ Σέφεριν του απένειμε το χρυσό κλειδί της UEFA στην παρουσία της συζύγου του Μάρως. Εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, ο αντιπρόεδρος Άνχελ Μαρία Βιγιάρ εξήρε το έργο και την προσφορά του Μάριου Λευκαρίτη στο Ευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο.

«Είμαι ευτυχής και περήφανος που υπηρέτησα για τόσα χρόνια την UEFA και τη FIFA. Η στιγμή της αποχώρησης μου είναι δύσκολη και συναισθηματικά φορτισμένη. Είναι πάντα δύσκολο όταν έρθει η ώρα της αποχώρησης. Άφιέρωσα πολύ χρόνο στο μεγάλο μου πάθος, το ποδόσφαιρο και τώρα, ήρθε η στιγμή να αφιερώσω χρόνο στην πραγματική μου οικογένεια», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Λευκαρίτης για  να προσθέσει:

«Ήρθε η ώρα να κάνω χώρο στους νέους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Ποδοσφαίρου και να αποτελέσω παράδειγμα αυτών  που ως Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου αποφασίσαμε. Ήμουν μέλος της UEFA για περισσότερα από 21 χρόνια και της FIFA για μια δεκαετία. Τώρα που αποχωρώ, νιώθω ευτυχής και περήφανος όχι για αυτά που έχω πετύχει, άλλωστε δεν είμαι τόσο αλαζόνας για να περιαυτολογώ, αλλά γιατί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσω σπουδαίους ανθρώπους στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο όπως τον Λέναρτ Γιόχανσον, το Μισέλ Πλατινί και τόσους άλλους. Είμαι περήφανος γιατί σε αυτή μου την πορεία ήμουν πιστός στις αρχές μου, στηρίζοντας και διασφαλίζοντας τα συμφέροντα των μικρών ποδοσφαιρικά χωρών.

Είχα επίσης την ευκαιρία να δω ένα νέο ηγέτη να αναλαμβάνει την Προεδρία, τον Άλεξ Σέφεριν για τον οποίο είμαι σίγουρος ότι θα κάνει πολλά για το Ευρωπαϊκό Ποδόσφαιρο. Ευχαριστώ όλους σας για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, μια μικρή Ομοσπονδία με μεγάλες αξίες και αρχές που πάντα με στήριζε, ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, μα προπάντων, ευχαριστώ την οικογένεια μου και κυρίως τη σύζυγο μου Μάρω που ήταν πάντα δίπλα μου σε αυτή μου την πορεία».

Ο κ. Λευκαρίτης εκλέγηκε για πρώτη φορά στην UEFA το 1996 και από τότε, εκλέγηκε στο ανώτατο σώμα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου άλλες τέσσερις φορές, το 2000, το 2004, το 2009 και το 2013, φτάνοντας μέχρι τη θέση του Αντιπροέδρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ