aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΈντονη αντίδραση από ΠΑΣΠ: «Το 30% δεν έκανε τεστ. Μένουνε ανεξεταστέοι»

Έντονη αντίδραση από ΠΑΣΠ: «Το 30% δεν έκανε τεστ. Μένουνε ανεξεταστέοι»

Έντονη είναι η αντίδραση του ΠΑΣΠ μετά το κρούσμα κορωνοϊού που βρέθηκε σε ομάδα πρώτης κατηγορίας και συγκεκριμένα στον Εθνικό Άχνας. Ο Σύνδεσμος, τονίζει μεταξύ άλλων πως «είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι τουλάχιστον το 30% των ομάδων α΄ κατηγορίας δεν έχουν προβεί σε τεστ».

Αναλυτικά:

Με αφορμή την ανακάλυψη θετικού κρούσματος COVID-19 σε ποδοσφαιριστή ομάδας α΄ κατηγορίας (Εθνικό Άχνας) και λόγω του ότι βρισκόμαστε μόλις λίγες μέρες πριν την επανέναρξη της ποδοσφαιρικής δράσης, μετά από σχεδόν έξι μήνες αδράνειας, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑΣΠ) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε ό,τι αφορά τους ανεπαρκείς όπως αποδείχτηκε ελέγχους που γίνονται στις ποδοσφαιρικές ομάδες, όλων των κατηγοριών.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της ΚΟΠ, οι ομάδες είναι υποχρεωμένες 48 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων πρωταθλήματος να φροντίσουν ότι οι παίκτες και το προσωπικό τους θα κάνουν διαγνωστικό τεστ για τον COVID-19. Πληροφορίες του ΠΑΣΠ δείχνουν ότι τουλάχιστον το 30% των ομάδων της α΄ κατηγορίας δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στη διενέργεια διαγνωστικών τεστ, και ενδέχεται το νούμερο αυτό να είναι μεγαλύτερο. Εξαίρεση αποτελούν όσοι ποδοσφαιριστές των ομάδων αυτών αφίχθηκαν στην Κύπρο από το εξωτερικό.

Θέση του ΠΑΣΠ είναι ότι αποτελεί απαράδεκτο γεγονός το ότι λίγες μέρες πριν την έναρξη της σεζόν, αριθμός ομάδων να μην έχουν ακόμη προβεί σε τεστ για COVID-19, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει εικόνα για την παρουσία του ιού σε πιθανούς ασυμπτωματικούς φορείς εντός των ομάδων. Το γεγονός αυτό πρώτα απ΄ όλα θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ποδοσφαιριστών, και δευτερευόντως θέτει εν αμφιβόλω τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, κάτι που αν συμβεί θα έχει αλυσιδωτές αρνητικές οικονομικές συνέπειες για εκατοντάδες κόσμο. Επιπλέον, βάζει σε κίνδυνο τις ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στα Ευρωπαϊκά κύπελλα, αφού οι ίδιες έδωσαν αρκετά φιλικά εντός Κύπρου το τελευταίο διάστημα με διάφορες ομάδες.

Αποδείχτηκε ότι η διεξαγωγή τεστ μόνο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, αποτελεί κενό στο Πρωτόκολλο και καλούμε την ΚΟΠ όπως φροντίσει για την αύξηση της συχνότητας των τεστ, για αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων στο προσεχές διάστημα. Όσον αφορά το οικονομικό κόστος που θα απορρέει από την αύξηση των τεστ, που είναι μία σοβαρή παράμετρος ειδικά για τις μικρότερες σε οικονομικές δυνατότητες ομάδες της α΄ κατηγορίας και σχεδόν όλες των μικρότερων κατηγοριών, η ΚΟΠ οφείλει να στηρίξει, έχοντας λάβει η ίδια επιχορήγηση από την UEFA ύψους 4,3 εκατ. ευρώ για αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19.

Επιπλέον, επαναφέρουμε και το πρόβλημα που έθιξε στις αρχές Αυγούστου ο ΠΑΣΠ και αφορά την ακαταλληλότητα των γηπέδων, σε συνάρτηση με τις απαιτήσεις του Πρωτοκόλλου της ΚΟΠ και του Υπουργείου Υγείας.

Το πώς ως κοινωνία, ως φορείς και ως άτομα, προσεγγίζουμε κρίσεις, όπως αυτή του κορωνοϊού, δείχνει και τη σοβαρότητα και τις δυνατότητες μας. Δυστυχώς σε πολλούς παραμέτρους, μένουμε ανεξεταστέοι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ