aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΈνας… δίμετρος στο κέντρο της άμυνας!

Ένας… δίμετρος στο κέντρο της άμυνας!

Το έπαιρνε από εδώ, το έπαιρνε από εκεί ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ και χθες κατέληξε. Ο Χβόγιε Μιλίτσεβιτς είναι εν τέλει ο εκλεκτός του Τσάβι Ρόκα για το κέντρο της άμυνας και έρχεται στην Κύπρο εντός της εβδομάδας για την ολοκλήρωση της μετεγγραφής. Με τον υψηλόσωμο ποδοσφαιριστή (1.92 μ.) επιτεύχθηκε καταρχήν συμφωνία και αφού περάσει από τη διαδικασία των εργομετρικών και ιατρικών εξετάσεων, θα υπογράψει το προσυμφωνηθέν συμβόλαιο και θα τεθεί στη διάθεση του Νταβίντ Καταλά.

Ο Μιλίτσεβιτς έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στη Βοσνία. Αγωνίσθηκε στη Ζρίνσκι Μόσταρ, μία από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας, για 3,5 χρόνια (86 συμμετοχές / 4 γκολ), ξεχώρισε με την παρουσία του, κάτι που αποτέλεσε το «διαβατήριό» του ώστε να κληθεί στις μικρές εθνικές ομάδες της Κροατίας.

Συγκεκριμένα ήταν στέλεχος της Κ19, της Κ20 και της Κ21. Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2013-14 άνοιξε τα «φτερά» του για την Ιταλία, υπογράφοντας συμβόλαιο με την Πεσκάρα. Δεν πήρε χρόνο συμμετοχής κατά το πρώτο εξάμηνο και δόθηκε ακολούθως με τη μορφή δανεισμού στις Τεράμο, Λ’ Άκουιλ (18 συμμετοχές / 1 γκολ). Επέστρεψε την αγωνιστική περίοδο 2016-17, αλλά μέτρησε μόλις 3 παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Η επόμενη σεζόν τον «βρήκε» στο Καζακστάν. Είχε συμφωνήσει με την Ακτόμπε, καταγράφοντας προ τριετίας 32 αγώνες και 2 τέρματα. Έπαιξε και στο πρώτο μισό της επόμενης περιόδου στην Ακτόμπε (9 ματς / 2 γκολ) και ακολούθως «μετακόμισε» στη Σαράγεβο, καταγράφοντας 38 συμμετοχές τον τελευταίο 1,5 χρόνο, σκοράροντας 1 φορά. Από τον σύλλογο της Βοσνίας είχε μείνει ελεύθερος αρχές Ιουλίου, κάτι που διευκόλυνε τις συζητήσεις με την ΑΕΚ.

Σήμερα είναι προγραμματισμένος ο καθιερωμένος αγιασμός, ενώ θα ακολουθήσει προπόνηση στην παρουσία κόσμου, η οποία θα διεξαχθεί στην «Αρένα» και αρχίζει στις 18:30.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ