aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥEνάγει την ΚΟΠ o Θεοφάνης Ανδρέου!

Eνάγει την ΚΟΠ o Θεοφάνης Ανδρέου!

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Μια ενδιαφέρουσα υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας τους επόμενους μήνες. Αφορά αγωγή που κατέθεσε ο δικηγόρος Θεοφάνης Ανδρέου, πρώην μέλος της Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ) της ΚΟΠ, εναντίον της ομοσπονδίας ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και άκυρη η αποβολή του από μέλος της ΕΕΔ.

Η υπόθεση παρουσιάζει ενδιαφέρον καθώς το δικαστήριο θα κρίνει, μεταξύ άλλων, εάν έχει εξουσία να επεμβαίνει στα ζητήματα της ΚΟΠ και να ακυρώνει αποφάσεις της. Ως γνωστόν, η θέση της ΚΟΠ είναι ότι τα δικαστήρια της Δημοκρατίας δεν μπορούν να επεμβαίνουν στα του οίκου της, γι’ αυτό και υπάρχει πρόνοια στον Κανονισμό της που δίνει εξουσία στο Δ.Σ. της ΚΟΠ να διαγράφει σωματεία που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη.

Πώς έχει το όλο ζήτημα: Ο Θεοφάνης Ανδρέου διορίστηκε ως μέλος της ΕΕΔ το 2012. Τον περασμένο Μάιο επαναδιορίστηκε στη θέση του -για 3η θητεία-  από το Δ.Σ. της ΚΟΠ. Στις 7 Ιουλίου 2016 ο πρόεδρος της ΕΕΔ, Ανδρέας Πέτσας, απέστειλε επιστολή στον Θεοφάνη Ανδρέου με την οποία τον ενημέρωνε ότι τον παύει από μέλος της Επιτροπής γιατί απουσίαζε για τρεις συνεχόμενες συνεδρίες αδικαιολόγητα.

Ο Θεοφάνης Ανδρέου απάντησε με επιστολή την ίδια μέρα στον πρόεδρο της ΕΕΔ και στο Δ.Σ. της ΚΟΠ. Σε αυτήν αντιδρά έντονα στην αποβολή του ισχυριζόμενος ότι η απόφαση του προέδρου της ΕΕΔ δεν αιτιολογεί για ποιο λόγο οι απουσίες του από συνεδριάσεις της ΕΕΔ ήταν αδικαιολόγητες. Επίσης, καταγγέλλει την παραβίαση του δικαιώματος να του δοθεί η δυνατότητα να υπερασπίσει τον εαυτό του.

Παραθέτει επίσης και άλλους λόγους που καθιστούν κατά την άποψή του την αποβολή του άκυρη και παράνομη, όπως για παράδειγμα ότι επαναδιορίστηκε στις 4 Μαΐου 2016 άρα οι προηγούμενες δύο απουσίες του από την ΕΕΔ δεν έπρεπε να ληφθούν υπόψη, καθώς επίσης και το γεγονός ότι στο μεσοδιάστημα είχε προχωρήσει στην έκδοση απόφασης σε υπόθεση που εκκρεμούσε ενώπιον της ΕΕΔ η οποία έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο υποτίθεται ότι απουσίαζε αδικαιολόγητα. Στη συνέχεια αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους απουσίαζε τις συγκεκριμένες τρεις ημερομηνίες, καθώς και σε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο της ΕΕΔ πριν να του αποσταλεί η απόφαση για την αποβολή του.

Κι ενώ ο Θεοφάνης Ανδρέου αποβλήθηκε με αφορμή αδικαιολόγητες, όπως ισχυρίζεται η ΚΟΠ απουσίες, η ομοσπονδία στις 2 Αυγούστου 2016 του έστειλε επιστολή μέσω της οποίας τον ευχαριστεί για την προσφορά του με την ευκαιρία της αποχώρησής του από μέλος τη ΕΕΔ, λες και παραιτήθηκε.

Μετά την πιο πάνω εξέλιξη, ο Θεοφάνης Ανδρέου στις 10 Αυγούστου 2016 καταχώρησε μέσω του δικηγόρου Χριστόφορου Χριστοφή, αγωγή κατά της ΚΟΠ με την οποία ζητά ακύρωση της απόφασης του προέδρου της ΕΕΔ, διάταγμα που να εμποδίζει τον διορισμό νέου μέλους της ΕΕΔ, αποζημιώσεις για παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων, αποζημιώσεις για επιζήμια ψευδολογία, λίβελλο και άλλα.

0

4

123

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ