aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΈνα σουρεαλιστικό πρωτάθλημα

Ένα σουρεαλιστικό πρωτάθλημα

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ([email protected])

RADIO ACTIVE (ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΑΣ) ΤΗΛ. 22-744744

Σουρεαλιστικό μοιάζει το πρωτάθλημα μας, όπου το παράλογο και το τυχαίο υπερισχύει του λογικού. Βάζοντας στην άκρη κάθε ηθικό φραγμό πολλοί, χρόνια, θα περίμεναν μια τέτοια εξέλιξη με τον αδύνατο να έχει τη δυνατότητα να ανέβει τα σκαλιά της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω τους ομάδες με εκατομμύρια ευρώ διαφορά στον προϋπολογισμό τους. Φαίνεται να έχει αποσυνδεθεί από την πραγματικότητα και των προηγούμενων χρόνων, ανασκευάζοντας την ιστορία φτάνοντας στα όρια του παράλογου ή υπερλογικού.

Για πρώτη φορά στην Α’ κατηγορία οι οπαδοί της Πάφου εντυπωσιάζονται τόσο πολύ από την ομάδα τους που φτάνουν μέσα στην παραζάλη τους να ζητάνε ρυθμικά το πρωτάθλημα. Η βαθμολογική τους θέση τους το επιτρέπει. Ας μην ξεχνάμε πως την Τετάρτη έχουν να δώσουν ντέρμπι κορυφής με την Ανόρθωση στο Αντώνης Παπαδόπουλος. Ήδη κέρδισαν την Ομόνοια, ενώ έφυγαν με το «διπλό» κόντρα στην ΑΕΛ στο Τσίρειο. Η καλύτερη της παρουσία εδώ και παραπάνω από δύο δεκαετίες ήταν η 7η θέση τις περιόδους 2002-03 και 2003-04 έχοντας στις τάξεις το εκπληκτικό δίδυμο Μόγιο και Λουμπάχλα.

Σκορ μεγάλα σε έκταση πέτυχε αρκετά στα χρόνια που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας και η Δόξα. Ωστόσο, 5-0 εκτός έδρας είναι κάτι που συνέβηκε για πρώτη φορά. Η προσφυγική ομάδα, αν δεν κάνει ροτέϊσιον όπως έκανε στα παιχνίδια με Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ, θα δώσει μεγάλη μάχη σήμερα απέναντι στην ΑΕΚ. Για να μπορούν να απολαμβάνουν θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος Πάφος και Δόξα, σημαίνει πως κάποιες άλλες από τις παραδοσιακές δυνάμεις του κυπριακού ποδοσφαίρου είναι πιο κάτω.

ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ δεν είναι καν στην εξάδα. Τι σημαίνει αυτό; Επειδή για κάποιες ομάδες υπάρχουν ακόμη 30 με 31 αγωνιστικές μέχρι το τέλος τίποτα δε σημαίνει. Από την άλλη ποιος μπορεί να αφαιρέσει την ελπίδα που ενυπάρχει σε Πάφο και Δόξα; Και αν πάλι κάποιοι βρεθούν να τους επιστήσουν την προσοχή και τις προσγειώσουν υπό το πρίσμα ενός αδίστακτου πραγματισμού, από την άλλη δεν μπορούν να τους σβήσουν και τα συναισθήματα χαράς που βιώνουν σήμερα.

Όσο οι «μικροί» αφαιρούν βαθμούς από τους προύχοντες του Κυπριακού ποδοσφαίρου, τόσο περισσότερο θα κλυδωνίζουν την μέχρι σήμερα αταλάντευτη εξουσία τους. Ειδικά μάλιστα όταν τους φέρνουν αντιμέτωπους χωρίς δρόμο διαφυγής με μοναδική επιλογή την αλληλεξουδετέρωση τους. Σαν τέτοια δε μοιάζει και η αυριανή αναμέτρηση ΑΠΟΕΛ-Απόλλων;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ