aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΕν ολίγοις, άντε πιάστε τον!

Εν ολίγοις, άντε πιάστε τον!

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ 

Δεν άλλαξαν και πολλά στην αγωνιστική εικόνα του ΑΠΟΕΛ σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι του, αλλά η διαφορά στη βαθμολογία και -περισσότερο- το κλίμα στον Αρχάγγελο είναι η μέρα με τη νύχτα. Τα ‘χουν αυτά οι ήττες που δικαίως χαρακτηρίζονται «ορφανές», ενώ οι νίκες έχουν πολλούς… πατεράδες.

Μιλάμε για βασικό κανόνα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Μία επιτυχία είναι αρκετή για να ανατρέψει άρδην τα δεδομένα. Κι ο Κρίστιανσεν που αισθανόταν το πιστόλι να πλησιάζει στον κρόταφό του, σίγουρα τώρα αισθάνεται πιο άνετα. Μπορεί να δήλωσε χθες ότι δεν διαβάζει την κριτική που του γίνεται, αλλά κάτι θα έπιασε το αφτί του, από την αναμπουμπούλα της εβδομάδας που προηγήθηκε.

Δεν μπορώ να ξέρω αν ο Κρίστιανσεν «βελτιώθηκε» μέσα σε ένα επταήμερο, αλλά η… ρουφιάνα η μπάλα έχει κάτι τροχιές που μία στραβοκλοτσιά μπορεί να σε στείλει από τον παράδεισο στα Τάρταρα και τούμπαλιν. Στην προκειμένη περίπτωση, μετά την ήττα από την ΑΕΚ, οι γαλαζοκίτρινοι αισθάνονταν το έδαφος να τρέμει κάτω από τα πόδια τους.

Έκαναν το καθήκον τους νικώντας χθες την Ομόνοια, αλλά την περισσότερη δουλειά την έκαναν η Ανόρθωση και η ΑΕΛ που νίκησαν τον Απόλλωνα και την ΑΕΚ αντίστοιχα. Ο ΑΠΟΕΛ αποσπάστηκε στη βαθμολογία στο +7 από τον Απόλλωνα και στο +9 από την ΑΕΚ! Κι υπάρχει και μία αγωνιστική λιγότερη. Εν ολίγοις, άντε πιάστε τον!

Έχουμε δει πολύ καλύτερα ντέρμπι των «αιωνίων» από το χθεσινό. Ήταν πασιφανές ότι οι γαλαζοκίτρινοι νοιάζονταν μόνο για το τρίποντο. Κι όταν κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς, κύριο ζητούμενο ήταν πλέον η απόδοση των αντιπάλων τους, οι οποίοι για άλλη μία φορά ήταν απογοητευτικοί. Την περασμένη εβδομάδα κόντρα στον Απόλλωνα, η Ομόνοια δέχθηκε τέρμα λίγο μετά το 60’.

Για ένα ολόκληρο ημίωρο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει μία έστω καλή ευκαιρία! Κι ηττήθηκε (0-2) φυσιολογικά και με τα χέρια κάτω. Χθες ήταν πίσω στο σκορ από το 4’, δημιούργησε κάποιες καλές φάσεις, αλλά σε κανένα σημείο του αγώνα δεν επιβλήθηκε, δεν είχε το πάνω χέρι, δεν έχτισε τις σωστές προϋποθέσεις για να φτάσει στο θετικό αποτέλεσμα. Κι ενώ, πριν μερικές ημέρες λοξοκοίταζε προς την τριάδα, σήμερα μοιάζει με βουνό…

Κάπου θα έσπαζε το εξαιρετικό σερί του Απόλλωνα που μεταμορφώθηκε με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο του, αλλά έσπασε απέναντι σε μία ομάδα που στο πρωτάθλημα έδειχνε να κάνει αγγαρεία. Δεν ήταν μόνο η ήττα από την Ανόρθωση, αλλά και ο τρόπος με τον οποίο προήλθε, αφού η «Κυρία» έβαλε νωρίς ισχυρά θεμέλια και στο 70’ κλείδωσε τη νίκη. Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού είναι, πλέον, στο -7 από την κορυφή και ουσιαστικά θα παίξουν την πορεία τους στο πρωτάθλημα στον αγώνα της Μεγάλης Πέμπτης, κόντρα στον ΑΠΟΕΛ στο Τσίρειο. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, εκτός από τη νίκη, θα περιορίσει τις πιθανότητές τους για την κατάκτηση του τίτλου σε… μαθηματικές.

Σκοτσέζικο ντους και για την ΑΕΚ. Οι Λαρνακείς προ δύο εβδομάδων με αντίπαλο τον Απόλλωνα στο Τσίρειο, είχαν τη νίκη στο τσεπάκι, αλλά βρήκαν τον τρόπο να χάσουν με δύο τέρματα στις καθυστερήσεις. Στην προηγούμενη αγωνιστική, είχαν παλικαρίσια αντίδραση και πήραν μία περήφανη νίκη επί του ΑΠΟΕΛ και χθες επιστροφή στη μετριότητα, ήττα από την ΑΕΛ και η διαφορά από την κορυφή έφτασε στο -9. Να ‘ταν μόνο αυτό; Τώρα βλέπει και προς τα κάτω, αφού στο κυνήγι της 3ης θέσης μπήκε και η ΑΕΛ του Μπαλταζάρ, που με δύο σερί νίκες έχει κάθε λόγο να κάνει όνειρα για απευθείας ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ