aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ«Έγκλημα» στην «Αρένα» με την ανοχή του VAR (Αναστασίου)

«Έγκλημα» στην «Αρένα» με την ανοχή του VAR (Αναστασίου)

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Σε ολόκληρο την Ευρώπη, όπου εφαρμόζεται το VAR τα διαιτητικά λάθη έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό. Ιδίως τα εξόφθαλμα λάθη που δεν χρειάζονται πέραν της μίας επαναληπτικής προβολής για να διαπιστώσει κανείς μια παράβαση.

Στο κυπριακό ποδόσφαιρο φαίνεται πως το πήραμε απόφαση να «ξεφτιλίσουμε» το πιο σημαντικό εργαλείο βοήθειας των διαιτητών στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Στον αγώνα της ΑΕΚ με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου στο 45+1 καταγράφηκε μία φάση και μία απόφαση που αποτελεί «μαχαιριά» στην αξιοπιστία του ποδοσφαίρου μας.

Ο Τόρες τράβηξε παρατεταμένα το σορτσάκι του Ντένινγκ στην περιοχή της ΑΕΚ, όμως ο διαιτητής δεν είδε παράβαση. Τα δύο μάτια του Κυριάκου Χριστοδούλου, έγιναν τέσσερα με την εξέταση της φάσης από τον VAR (Γιάννης Αναστασίου), ο οποίος αφού είδε τη φάση από όλα τα βίντεο δεν διαπίστωσε καμία ανατροπή! Η ευθύνη του κ. Αναστασίου είναι πολύ μεγαλύτερη, καθώς είχε τον χρόνο και τη δυνατότητα (VAR) να δει καλύτερα τη φάση.

Δεν είναι υπερβολή ότι ακόμα και ο πρόεδρος της ΑΕΚ Άντρος Καραπατάκης να ήταν στο VAR να έλεγε στο διαιτητή να πάει να δει τη φάση στο βίντεο διαπιστώνοντας ότι έγινε εξόφθαλμο λάθος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ