aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΕγχείρημα ΔΗΣΥ για κάρτα φιλάθλου από τα σωματεία

Εγχείρημα ΔΗΣΥ για κάρτα φιλάθλου από τα σωματεία

Εξελίξεις σημειώνονται γύρω από το θέμα της κάρτας φιλάθλου και την πρόθεση της Βουλής να αναστείλει την εφαρμογή της για έξι μήνες. Το κυβερνών κόμμα αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να δοθεί νομοθετικά η εξουσία στα ποδοσφαιρικά σωματεία μαζί με την κάρτα μέλους να εκδίδουν παράλληλα και την κάρτα φιλάθλου.

Όπως δήλωσε στον «Φ» ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Δημήτρης Δημητρίου, σήμερα θα ενημερώσει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος για το θέμα ώστε την ερχόμενη Παρασκευή να καταθέσει ενώπιον της Ολομέλειας του Σώματος πρόταση νόμου, η οποία θα περιλαμβάνει όλα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο βρίσκεται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας για νομοτεχνικό έλεγχο.

Στην περίπτωση που η κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ δώσει το «οκ», η πρόταση νόμου θα ζητηθεί να συζητηθεί με τη μορφή του κατεπείγοντος στην Επιτροπή Νομικών ώστε τη μεθεπόμενη Παρασκευή να παρουσιαστεί ενώπιον της Ολομέλειας για ψήφιση.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου, υπάρχουν κόμματα που τάσσονται υπέρ της κάρτας φιλάθλου με σκοπό να παταχθεί η βία στα γήπεδα, για αυτό και θα γίνουν επαφές ώστε, αν είναι δυνατόν, η πρόταση νόμου να ψηφιστεί και οι νέες ρυθμίσεις να ισχύσουν με το νέο πρωτάθλημα.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Τετάρτη, η Επιτροπή Νομικών είχε τοποθετηθεί υπέρ της αναστολής της κάρτας φιλάθλου με το νέο πρωτάθλημα, σε μια προσπάθεια, όπως λέχθηκε, να ασκηθεί πίεση στο κράτος να λάβει μέτρα για την ασφάλεια των γηπέδων. Ωστόσο, μετά και τις αντιδράσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης, του ΚΟΑ και της Αστυνομίας, στον ΔΗΣΥ έκαναν δεύτερες σκέψεις ώστε να δοθεί στα σωματεία το δικαίωμα να εκδίδουν την κάρτα φιλάθλου στα μέλη τους αντί από τον ΚΟΑ, με την Αστυνομία να έχει πρόσβαση στο αρχείο αυτό μετά από επεισόδια και κάτω από προϋποθέσεις.

Υπέρ της διατήρησης της κάρτας φιλάθλου τάχθηκαν ευθαρσώς το ΔΗΚΟ και το Κίνημα Οικολόγων, ενώ η Αστυνομία πληροφόρησε την Επιτροπή Νομικών ότι πέρσι δεν συνέβη κανένα σοβαρό επεισόδιο στα γήπεδα, ούτε και τραυματίστηκε κάποιος φίλαθλος ή αστυνομικός, σε αντίθεση με άλλες χρονιές που δεν ίσχυε η κάρτα φιλάθλου. Στην Επιτροπή αναφέρθηκε επίσης ότι όλα σχεδόν τα στάδια παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ