aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΈχουμε το πιο αλλοπρόσαλλο ποδοσφαιρικό κοινό…

Έχουμε το πιο αλλοπρόσαλλο ποδοσφαιρικό κοινό…

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Έχουμε το πιο γερασμένο πρωτάθλημα της Ευρώπης, έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής ξένων παικτών, στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε τα περισσότερα κρούσματα ύποπτων χειραγωγημένων αγώνων, αλλά έχουμε και το πιο αλλοπρόσαλλο ποδοσφαιρικό κοινό. Αλλοπρόσαλλο με την ακριβή σημασία της λέξης. Αντιδρά «με περίεργο και απρόβλεπτο τρόπο, έτσι ώστε να μην μπορεί κανείς να συνεννοηθεί μαζί του». Τι είναι αυτό το πράγμα ρε παιδιά; Έχασε ο ΑΠΟΕΛ από την ΑΕΚ και οι οπαδοί του είναι έτοιμοι να τους φάνε όλους ζωντανούς!

«Θα σας φάμε ζωντανούς όλους ανεξαρτήτως, παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών των γαλαζοκιτρίνων. Επειδή η ομάδα τους ηττήθηκε από την ΑΕΚ, οι οπαδοί της οποίας πριν μερικές εβδομάδες απαιτούσαν να… φαγωθούν όλοι οι υπαίτιοι των κακών αποτελεσμάτων που προηγήθηκαν!

Μόνο η ιατρική επιστήμη μπορεί να βοηθήσει… Σε έξι αγωνιστικές πρωταθλήματος και ενώ ο ΑΠΟΕΛ είναι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κάποιοι οπαδοί του που έχουν την εντύπωση ότι προσπαθούν να προσφέρουν καλές υπηρεσίες, θέλουν να τους φάνε όλους ζωντανούς! Sorry ρε παιδιά, αλλά τι πρέπει να κάνουν οι οπαδοί της Ντόρτμουντ; Της τεράστιας Ντόρτμουντ, στο γήπεδο της οποίας τα τελευταία 20 χρόνια δεν πέφτει καρφίτσα. 80 χιλιάδες άτομα, βρέξει – χιονίσει είναι στις εξέδρες του γηπέδου της.

Πρωτοπόρος στο πιο επιτυχημένο ποδοσφαιρικό μοντέλο του πλανήτη, το γερμανικό πρωτάθλημα είναι η Ντόρτμουντ. Με τη λογική των οργανωμένων οπαδών των πρωταθλητών Κύπρου, οι οργανωμένοι της Ντόρτμουντ, η οποία στο ΓΣΠ δεν μπόρεσε να νικήσει τον ΑΠΟΕΛ και για την ακρίβεια έπρεπε να χάσει, θα έπρεπε μέχρι τώρα να έχουν σφάξει καμιά δεκαριά! Για να φοβηθούν οι υπόλοιποι… Κάποιος να πάει να ρίξει μια ματιά στα νοσοκομεία της Βεστφαλίας αν έχει ζήσει κανείς απ’ τους σφαγμένους!

Η αποθέωση της υπερβολής δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στον ποδοσφαιρικό μας χώρο. Κι είναι σύμπτωμα όλων σχεδόν των μεγάλων ομάδων, οι οπαδοί των οποίων αγνοούν τη βασική αρχή στον αθλητισμό. Αγωνίζεσαι, κερδίζεις ή χάνεις, ενώ σε κάποια αθλήματα υπάρχει και η ισοπαλία. Η γκρίνια στον ΑΠΟΕΛ είναι εκτός λογικής και θυμίζει σκοτσέζικο ντους. Αποθέωση την Τρίτη το βράδυ, στα Τάρταρα το Σάββατο! Για μία ομάδα που έχει δώσει μόνο έξι ματς στο εγχώριο πρωτάθλημα. Χοντρά-χοντρά, αν ο ΑΠΟΕΛ νικήσει τους αγώνες που χρωστά θα φτάσει τους 16 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο Ανόρθωση, της οποίας οι οπαδοί είναι στους επτά ουρανούς.

Ρε παιδιά, το πρωτάθλημά μας θα κριθεί στις 36 αγωνιστικές και όχι στις έξι! Ο ΑΠΟΕΛ, ιδιαίτερα, έχει επιβιώσει από τέτοιες συνθήκες σε πάμπολλες περιπτώσεις. Δεν μπορούν οι έξι αγωνιστικές να αποτελούν απόλυτο κριτήριο, όταν μάλιστα ενδιάμεσα διεξάγονται αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ. Οπόταν ας μπουν τα… μαχαίρια στη θέση τους, ας σταματήσουν κάποιοι να ακονίζουν τα δόντια τους, διότι έχουν τα μάτια μας έχουν δει τόσα πολλά που στην παρούσα φάση τίποτα δεν κρίνεται τόσο απομακρυσμένο από το πρόσφατο παρελθόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ